Güncel - Yaşam Kaynak: COŞKUN ÇELİK 15.08.2024 11:00 Güncelleme: 13.08.2024 13:20

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden müzik atölyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi'nde atıl durumda bulunan taşınmazını müzik atölyesine dönüştürdü. Yaklaşık 300 metrekarelik bir alanı kapsayan projenin inşaat, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden müzik atölyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı; gençlerin müzik ve sanata ilgisinin artırılması ve sanatsal faaliyetlere daha uygun koşullarda ulaşabilmesi amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mustafa Kemal Mahallesi’nde atıl durumda bulunan yaklaşık 300 metrekarelik alana sahip taşınmazını müzik atölyesine dönüştürüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Toplulukları Şube Müdürü Şenay Yılmaz, proje için 6 aydır çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi ilk müzik stüdyosunu bu yaz Ankaralılar için açıyor. Amatör müzik gruplarının, müzik topluluklarının müzik yapmak için çok büyük maliyetler ödediğini, kayıt ve prova stüdyolarının çok pahalı olduğunu biliyoruz. Biz de destek olabilmek için Ankara'nın ilk müzik stüdyosunu açmak istedik."

Başkentli müzisyenlerin çok yakında ücretsiz bir şekilde stüdyoyu kullanabileceğini belirten Yılmaz, “Tamamen profesyonellerden destek alarak hazırladığımız müzik stüdyosunda son teknolojilerin kullandığı çok büyük müzik aletleri, müzik ekipmanları, kayıt ve prova stüdyoları olacak. Aynı zamanda üst katta müzisyenler istedikleri etkinlikleri hep beraber yapabilecekler. Edebiyat söyleşileri, sanat atölyeleri, müzik programları ve müzik etkinlikleri gerçekleştirebilecekleri kapalı ve açık alanlar da tasarladık”dedi.