Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Özlem PALA 19.07.2024 13:01 Güncelleme: 19.07.2024 14:13

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden etkinlik ve rekreasyon alanları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Yeşilin Başkenti" sloganıyla kente yeni park ve rekreasyon alanları kazandırmaya devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden etkinlik ve rekreasyon alanları

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği arazisi içerisinde yıllardır atıl durumda olan alan, Başkentlilerin keyifle vakit geçirebileceği yeni bir etkinlik ve rekreasyon alanına dönüştürüldü.

“Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı” adı verilen 940 bin metrekarelik alan içerisinde; Dijital Hayvanat Bahçesi, yürüyüş ve bisiklet yolları, şenlik ve konser alanları gibi pek çok sosyal donatı yer alıyor.

Yıllardır atıl durumda kalan yaklaşık 62 bin metrekarelik alana sahip olan bölgeyi “Gazi Park”’ ismiyle, Başkentlilerin eğlenmeleri için hizmete açan büyükşehir, 7’den 70’e tüm vatandaşları ağırlıyor. 

30 Ağustos Zafer Parkı’nda, 3 şerit halinde bin 540 metre uzunluğunda bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları yer alıyor. Ahşap oturma grupları ve tamamen doğal materyallerden yapılan çocuk oyun alanları ile her yaştan vatandaşın vakit geçirebileceği parkta ücretsiz Wi-Fi hizmetinden de yararlanılabiliyor.

Çankaya ilçesi Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı’nın yanına inşa edilen ve 130 bin metrekarelik alana sahip olan Lodumlu Rekreasyon Alanı; doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkente kazandırılan 3 buçuk metrekare alana sahip, Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP), yaz aylarında Başkentlileri ağırlıyor.

Yenilenen çevresi, oyun alanları, Atatürk Evi, bisiklet yolları, etkinlik ve mesire alanları, serası, spor sahası, doğası ve yeşilin her tonunu barından yeni görüntüsüyle Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı, Başkentlilerin yeniden uğrak adresi oldu.