Müzik Kaynak: MAZLUM AYDIN 16.08.2024 08:45

Anıl Şallıel ve Arkadaşları projesi Elif Buse Doğan ile devam ediyor

Türkiye'deki caz müziğinin en üretken ve başarılı isimlerinden saksafon sanatçısı Anıl Şallıel, Türkiye'nin sevilen müzisyenleriyle bir araya gelerek yayımlamaya başladığı ''Anıl Şallıel ve Arkadaşları'' projesinin altıncı çıkışını başarılı isim Elif Buse Doğan ile yapıyor.
Anıl Şallıel ve Arkadaşları projesi Elif Buse Doğan ile devam ediyor

Bundan evvel Sakiler, Dedublüman, Tuğçe Kandemir, Koray Avcı ve Gripin ile projelerini yayınlayan Anıl Şallıel, sözleri anonim bestesi ise Muharrem Ertaş’a ait olan ve Neşet Ertaş’ın sesinden duymaya alışık olduğumuz ‘’Dağlar Dağladı Beni’’ türküsünde Elif Buse Doğan ile düet bir çalışmaya imza atıyor. 

Prodüktörlüğünü Anıl Şallıel’in üstlendiği ve mix&mastering çalışmalarının Emin Macbayli tarafından gerçekleştirildiği projede, türkünün girdiği yepyeni form ilgi çekiyor. 

Anıl Şallıel: ‘’ Usta sanatçı Neşet Ertaş ile tanınan Dağlar Dağladı Beni türküsü, Turkish Sytnhwave versiyonu ile karşımıza çıkıyor. Elif Buse Doğan’ın usta sesiyle alışılagelmiş formun dışında biraz daha dans odaklı ve efsane dizi Stranger Things’ten ilham alınarak bir aranje yaptım. Saksafon ile türkü olur mu diye sorabilirsiniz. Evet, olur. Orta bölümdeki saksafon solosunda Türk motiflerini fazlasıyla duyup, bağlama ve vokalin uyumu ile sizlere harika bir sentez sunmayı amaçladık. Umarım beğenirsiniz.’’ sözleriyle duygularını ifade ediyor.

Anıl Şallıel ve Elif Buse Doğan, klip çekimi için stüdyoda Emrah Özbilen yönetmenliğinde kamera karşısına geçti.

Anıl Şallıel & Elif Buse Doğan – Dağlar Dağladı Beni, 16 Ağustos tarihi itibarıyla Warner Music Türkiye dağıtımıyla tüm dijital platformlarda yayımda!