Spor Kaynak: BURHAN AKDAĞ 05.08.2024 19:32

Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, Shane Larkin'in Carpet Court"temalı basketbol sahası açılışına katıldı

Anadolu Efes'in başarılı basketbolcusu ve kaptanı Shane Larkin ile İstanbul merkezli lüks sokak giyim markası Les Benjamins markasının kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın, Kadıköy Caddebostan Sahili'nde bir basketbol sahasını yeniden tasarlayarak yenilikçi bir projeye imza attı.
Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, Shane Larkin'in Carpet Court

“Carpet Court” basketbol sahası açılış etkinliği, 31 Temmuz 2024 Çarşamba akşamı gerçekleşti. Caddebostan basketbol sahası yenileme projesinin açılışına, Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Efes Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ve kulüp yöneticileri de katıldı. 

 

Shane Larkin’in 2018 yılından bu yana formasını giydiği Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Başkanı Tuncay Özilhan, “Carpet Court” açılışına katılarak Anadolu Efes’in başarılı yıldızı Shane Larkin’i ilham verici saha yenileme projesi için tebrik etti. 

 

Anadolu Efes çatısı altında tarih yazan karakteri ve keyif veren oyunu ile sporseverlerle bağ kuran Shane Larkin, hayalleri ve değerleri ile basketbol yeteneğini; gençlere odaklanarak topluma değer katan, sosyal bir faydaya dönüştürüyor.

 

Shane Larkin ve Bünyamin Aydın iş birliğinde gerçekleştirilen Bünyamin Aydın ve Shane Larkin iş birliğinde Caddebostan sahilinde “Carpet Court”

 

Kadıköy Caddebostan sahilinde yer alan Bünyamin Aydın ve Shane Larkin iş birliğinde gerçekleştirilen basketbol sahası projesi, İstanbul’da basketbol kültürünün gelişimine katkı sağlamayı ve uluslararası bir konsept alanı yaratmayı hedefliyor. Bünyamin Aydın’ın etnik tasarımları basketbolun dinamik enerjisiyle harmanlanıyor. Bu eşsiz tasarım, gençleri spora teşvik ederken İstanbul’a yeni bir kültürel ziyaret merkezi kazandırıyor. 

 

Bünyamin Aydın, markasının da DNA’sını oluşturan tasarımlarında kullandığı etnik motifleri çağdaş yorumlarla birleştirerek basketbolu kültürel miras ve moda anlayışıyla buluşturuyor. Anadolu Efes’in ve Avrupa basketbolunun en önemli rol modellerinden biri olan Shane Larkin, bu misyonun kilit figürü olarak öne çıkıyor. Türkiye topraklarından çıkan özel motifler ve moda anlayışı, Türkiye ile özel bir bağı olan ve bu bağı güçlendirmek isteyen bir sporcu ile birleşerek sosyal bir amaca hizmet ediyor. 

 

ABD doğumlu ve aynı zamanda Türk vatandaşı da olan başarılı basketbolcu Shane Larkin, Türkiye ile özel bağları sayesinde projeye anlamlı bir katman ekliyor. 

 

Larkin proje hakkında “Harika bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. İstanbul’da geçirdiğim zaman boyunca, bu şehrin ve Türkiye’nin kültürüyle derin bir bağ kurdum. Bu basketbol sahası, sadece spor yapmak için bir alan olmanın ötesinde; kültürlerin bir araya gelmesi, İstanbul’da görülecek yerler listesinin bir parçası, gençlerin bir arada spor yapabilmesi ve birbirinden ilham alması için bir merkez olacak. Bünyamin Aydın ile çalışarak basketbolun enerjisini ve dinamizmini bu eşsiz kültürel motiflerle birleştirmek, sporu ve kültürü bir araya getirmenin harika bir yolu oldu. İstanbul halkının burada keyifli vakit geçirmesini ve gençlerin basketbol oynarken yaşadıkları eşsiz deneyimleri görebilmek için sabırsızlanıyorum.” dedi. 

 

Bünyamin Aydın ve Shane Larkin’in birlikte tasarladığı basketbol sahası yenileme projesi, basketbola olan ilgiyi artırmayı, gençlerin spora katılımını teşvik etmeyi ve herkes için canlı bir kültürel deneyim sunmayı amaçlıyor.