Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 13:00 Güncelleme: 01.08.2024 13:53

Amerikalılar arasında Ukrayna'ya askeri desteği onaylayanlar azalıyor

Washington, 1 Ağustos (Hibya) - Yayınlanan bir araştırmaya göre Amerikalıların yarısından azı hükümetlerinin Kiev'e yardım etmesini onaylıyor. Anketin sonucu, ABD'nin Rusya ile olan çatışmasında Ukrayna'yı desteklemesi konusunda kamuoyunda bir değişim olduğunu gösteriyor.
Amerikalılar arasında Ukrayna'ya askeri desteği onaylayanlar azalıyor

Washington merkezli bir düşünce kuruluşu olan Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan ankete göre, Amerikan halkı ABD'nin Ukrayna'ya yardım seviyeleri konusunda eşit olarak bölünmüş durumda; yüzde 49'u Washington'un Kiev'e yardım etme sorumluluğu olmadığını, yüzde 48'i ise olduğunu söylüyor.

Reagan Enstitüsü tarafından bir yıl önce yapılan benzer bir ankete göre Amerikalıların yüzde 59'u Ukrayna'ya askeri yardım yapılmasını destekliyordu. Haziran 2023 tarihli Gallup anketine göre Amerikalıların yüzde 62'si ABD'nin Kiev'e yardım etme çabasını desteklemektedir.

Desteğin azaldığını gösteren son anket, ABD Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'ya en az 200 milyon dolar değerinde hava savunma sistemi ve diğer silahları göndereceğini ve Kiev'e 1,5 milyar dolar daha uzun vadeli destek taahhüdünde bulunduğunu açıkladığı gün yayınlandı.

Şubat 2022'de Kiev ve Moskova arasındaki çatışmanın başlamasından bu yana Biden Yönetimi, Ukrayna'ya geniş bir yelpazede ölümcül silahlar içeren 55,4 milyar dolardan fazla “güvenlik yardımı” tahsis etti.

Yine Pazartesi günü, ABD hükümetinin borcu tarihte ilk kez 35 trilyon dolar sınırını aşarak yeni bir korkunç dönüm noktasına ulaştı.