Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.07.2024 19:00 Güncelleme: 16.07.2024 13:26

Altun: Türkiye'nin istiklal ve istikbalini koruyarak onurlandırmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir makale kaleme aldı.
Altun: Türkiye'nin istiklal ve istikbalini koruyarak onurlandırmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, 15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye’nin demokratik olarak seçilmiş hükümetini devirmek hedefiyle hain bir darbe girişimi gerçekleştirildiğini belirtti.

Altun, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin, İstanbul'da köprülerin kapatılması ve tankların sokaklara çıkarılması ile başladığını anımsatarak "Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere birçok devlet kurum ve kuruluşları bombalandı. Milyonlarca vatandaşımız darbeci terör örgütüyle gece boyunca mücadele etti." dedi.

16 Temmuz sabahında Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve milletin çabalarıyla hain darbe girişiminin bastırıldığı ve darbecilerin teslim alındığını aktaran Altun, "Asker ve sivil toplam 252 şehit, 2 bin 740 gazi verdik. 15 Temmuz gecesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı korumak için canı pahasına direnen ve darbenin beyin takımı içinde yer alan generali etkisiz hale getiren Şehit Ömer Halisdemir gibi kahramanlar, darbecilere karşı set oldular." ifadelerine yer verdi.

İletişim Başkanı Altun, Türk hükümetinin darbe girişiminin ilk anlarından itibaren düzeni yeniden sağlamak ve failleri adalete teslim etmek için harekete geçtiğini ifade ederken kazanılan zaferin, sadece Türkiye’nin değil, tüm dünya demokrasi tarihinin en onurlu direnişlerinden biri olarak kaydedildiğini söyledi.

"Bugün de mücadelesini sürdüren Türkiye, özellikle yurtdışına kaçmış FETÖ’cü firariler ile elebaşlarının iadesi hususunda dost ve müttefik ülkelerden dayanışma beklemektedir. Uluslararası toplum içinde Türkiye’ye destek ile dayanışma pek çok ülke olsa da, müttefikimiz olan kimi ülkelerin darbe girişimine tepkisi yetersiz kaldı." açıklamasını yapan Altun, şu ifadeleri kaydetti:

"Bahsi geçen ülkelerin medyalarında darbe girişiminin ele alınış biçimi de Türkiye’yi tatmin etmekten uzaktı. Uluslararası ölçekte sorumluluk sahibi Batılı yayın kuruluşları 15 Temmuz gecesi yaşananları basitleştirme çabasına girişti. Ülkemizin demokrasisini hedef alan kanlı darbe girişimini “iki tarafın çekişmesi” şeklinde talihsiz bir ifadeyle haberleştirdiler. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası, Pensilvanya’da yuvalanmış olan örgüt elebaşının iadesi için çok kez girişimde bulunulmasına rağmen, müttefikimiz ABD’den bu konuda olumlu bir dönüş alınamadı. Demokrasimize yönelik bir tehdidin varlığı söz konusuyken gösterilen bu tutum, bizim için üzüntü verici oldu. FETÖ’nün müttefik ülkelerimiz de dahil olmak üzere pek çok farklı coğrafyada faaliyet göstermeye devam ettiğinin bilincindeyiz."

Sadece Türkiye’nin değil, sınırları içinde varlık gösterdiği bütün devletlerin güvenliğini tehdit eden bu terör örgütüyle her alanda mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizen Altun, "Hain darbe girişimi sonrasında demokratik kurumlarını daha da güçlendiren bir ülke olarak, vatandaşlarımızın canına ve ülkemizin bağımsızlığına kasteden terör örgütüyle mücadelemiz her alanda sürecek. O kanlı gecede hayatlarını feda eden vatandaşlarımızın anısını, Türkiye’nin istiklal ve istikbalini koruyarak onurlandırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.