Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.07.2024 15:00 Güncelleme: 11.07.2024 15:13

Altın, ABD enflasyon verileri öncesinde üçüncü günde de yükseldi

İstanbul, 11 Temmuz (Hibya) Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın bu yıl faiz oranlarını düşürüp düşürmeyeceğini belirleyecek olan enflasyon verileri öncesinde zayıflayan ABD dolarının yardımıyla Perşembe günü üst üste üçüncü seansta da yükseldi.
Altın, ABD enflasyon verileri öncesinde üçüncü günde de yükseldi

Spot altın yüzde 0,5 değer kazanarak ons başına 2.383,63 dolara yükseldi. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,4 artışla 2.389,00 dolara yükseldi. Dolar yüzde 0,2 düşerek, dolar fiyatlı külçeyi diğer para birimi sahipleri için daha cazip hale getirdi.

Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankasını denetleyen Senato ve Temsilciler Meclisi komiteleri önünde iki gün boyunca yaptığı yorumlarda, Fed'in faiz indirimi kararına yaklaştığını belirtirken, enflasyonun yenildiğini ilan etmeye henüz hazır olmadığında ısrar etti.

Powell, Capitol Hill'deki ifadesinin ikinci gününde Çarşamba günü Fed'in altı aylık Para Politikası Raporu'nu sunmak üzere ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nin karşısına çıktı.

Wall Street şimdi Perşembe günü açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi enflasyon verilerinin yanı sıra yeni işsizlik sigortası başvurularını takip eden haftalık rapora hazırlanıyor. Piyasa duyarlılığı Eylül ayında bir faiz indirimi olasılığını yüzde 75 olarak öngörüyor.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) raporu TSİ 15:30'da açıklanacak olup, çekirdek enflasyonun Haziran ayında aylık bazda yüzde 0,2 artması beklenmektedir. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) Cuma günü açıklanacak.

CME FedWatch aracına göre piyasalar, bir ay önceki neredeyse eşit şansa kıyasla, Eylül ayında Federal Rezerv'den yüzde 71'in üzerinde bir faiz indirimi olasılığını fiyatlıyor.

Kapalıçarşı'da gram altın güne 2503 liradan başladı. Gün içinde en düşük 2501 lira, en yüksek de 2521 lira seviyesi görüldü. Şu sıralar 2520 liradan alıcı buluyor.