Halkbank web
Ekonomi Kaynak: ASLIHAN AKDAĞ TÜRKER 04.08.2024 12:47

Alternatif Bank'tan ekonomiye 74 milyar TL destek

Alternatif Bank, 2024 yılının ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı. 30 Haziran 2024 itibarıyla Bankanın aktif toplamı 72 milyar TL'ye ulaşırken, net kârı 738 milyon TL olarak gerçekleşti. Yılın ilk yarısında Alternatif Bank'ın nakdi ve gayri nakdi kredilerle ekonomi ve müşterilerine sağladığı destek ise 74 milyar TL'ye yükseldi.
Alternatif Bank'tan ekonomiye 74 milyar TL destek

Alternatif Bank’ın 2024 yılının ikinci çeyreğine ait konsolide rakamlara göre toplam aktif büyüklüğü, 72 milyar TL seviyesine ulaştı. Alternatif Bank’ın bu dönemde nakdi (finansal kiralama alacakları dahil) ve gayri nakdi kredilerle ülke ekonomisine sağladığı destek ise 74 milyar TL’ye yükseldi. Bankanın öz kaynakları 6.9 milyar TL seviyesine ulaşırken, bu dönem sermaye yeterlilik rasyosu %25,4 oldu. 2024’ün ikinci çeyreğinde ortaya koyduğu başarılı performansla Alternatif Bank’ın konsolide net dönem kârı ise 738 milyon TL olarak gerçekleşti. 

Alternatif Bank’ın 2024 ikinci çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Genel Müdür Ozan Kırmızı, “Ülke ve küresel ekonomiyi etkileyen önemli gelişmelerin yaşandığı 2024’ün ilk yarısında, Alternatif Bank olarak paydaşlarımıza ve ülke ekonomisine karşı sorumluluklarımızı yerine getirerek, hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye devam ettik. Yılın ilk altı ayında yüksek aktif kalitemizi koruyarak etkin bir bilanço yönetimi gerçekleştirdik” dedi. 

“Üstün dijital deneyimle Türkiye'nin en verimli bankası olmayı hedefliyoruz” 

Alternatif Bank’ın Kurumsal ve Ticari bankacılıktaki güçlü konumunu 2024’ün ikinci çeyreğinde müşterilerine sundukları VOV Tüzel Hesap ürünü ile pekiştirdiklerini dile getiren Kırmızı, “Dijitalleşme çalışmalarımızı tüm müşteri segmentlerine bütünsel bir şekilde uygulama amacıyla, bireysel tarafta yürüttüğümüz dijital dönüşüm çalışmalarımızı tüzel tarafta da sürdürdük. Bu kapsamda müşterilerimize sunduğumuz yeni ürünümüz VOV Tüzel Hesap, bilançomuzda çeşitliliği artırarak müşteri portföyümüzü genişletmeyi hedefliyoruz. Bu alanda yaptığımız yatırımlar ve geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerle, ‘Üstün dijital deneyimle Türkiye'nin en verimli bankası olma’ stratejimize uygun hareket etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

“Dış ticaret alanında sektördeki konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz”

Alternatif Bank’ın 2024’ün ilk yarısında 1 milyar doların üzerinde dış ticaret hacmine aracılık ettiğini de vurgulayan Kırmızı görüşlerini şöyle sürdürdü: “Stratejik önceliğimiz gördüğümüz ve Bankamızın en güçlü kaslarından olan dış ticaret alanında başarılı performansımızı sürdürdük. Ülkemizin dış ticaret hacmine yaptığımız katkılar ve gerçekleştirdiğimiz yüksek işlem hacimleriyle bu yıl bir kez daha EBRD ve IFC tarafından ödüllendirildik. EBRD ile uzun yıllara dayanan çok yakın bir iş birliğimiz var ve sahip olduğumuz limitlerle EBRD’nin Türkiye’de dış ticaret alanında en aktif partner bankası olmak Bankamız adına gurur verici… IFC’nin Dış Ticaret Garanti Programı tahtında gerçekleştirdiğimiz yüksek KOBİ işlem hacimleri sayesinde ise bu yıl ‘En İyi İş Ortağı Banka’ ödülüne layık görüldüğümüz için de ayrıca mutluluk duyuyoruz. Dış ticaretin ülkemiz ekonomisi için öneminin farkındayız. Bu kapsamda dış ticaret alanındaki uzmanlığımız ve müşterilerimize sunduğumuz geniş ürün yelpazemizle, ekonomimizin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”