Vakıf Katılım web
Spor Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 30.06.2024 09:58

Alp Aksoy, WSK Avrupa Serisi'nde ilk yarışına çıkıyor

Türkiye'nin genç milli sporcularından Alp Aksoy, 2024 sezonunda yarışacağı üçüncü seri olan WSK Avrupa Serisi'ndeki ilk yarışına İtalya'da çıkıyor. Aksoy, 27-30 Haziran tarihleri arasında yeni takımı Fusion Motorsport ile piste çıkacak.
Alp Aksoy, WSK Avrupa Serisi'nde ilk yarışına çıkıyor

Türkiye’nin genç milli sporcularından Alp Aksoy, 2024 sezonunda yarışacağı üçüncü seri olan WSK Avrupa Serisi’ndeki ilk yarışına İtalya’da çıkıyor. Aksoy,  27-30 Haziran tarihleri arasında yeni takımı Fusion Motorsport ile piste çıkacak.

Dünyanın en eski karting yarışlarından Industrie Kupası’nda podyuma çıkan ilk ve tek Türk pilot olma ünvanına sahip Alp Aksoy, yarış kariyerini 2024 sezonunda yarışmaya başladığı Champions of the Future Serisi ve FIA Avrupa Şampiyonası’nın ardından WSK Avrupa Serisi ile sürdürüyor. 3 farklı seride aynı anda yarışan Aksoy, WSK Avrupa Serisindeki ilk yarışına İtalya’daki Franciacorta Karting Pisti’nde çıkıyor. Daha önce Parolin Racing fabrika pilotu olarak yarışan genç pilot, yeni takımı Fusion Motorsport ile de OK kategorisinde yarışıyor.