Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 17.06.2024 11:00 Güncelleme: 17.06.2024 11:12

Alaska, başkentte gelen yolcu gemisi yolcularının sayısını sınırlıyor

Alaska, geçen yıl 1,6 milyon ziyaretçinin ardından başkentteki yolcu gemisi yolcularını sınırlıyor.
Alaska, başkentte gelen yolcu gemisi yolcularının sayısını sınırlıyor

Alaska'nın başkenti Juneau, ziyaretleri kısıtlamak için endüstri kuruluşuyla anlaşmaya vardı ancak eleştirmenler bunun yaşam kalitesini korumak için yeterli olmadığı görüsünde.

Alaska'nın başkenti, turizmin artan etkisine ilişkin endişeler nedeniyle limana gelen yolcu gemisi yolcularının sayısını sınırlayacak, ancak sektörün önde gelen bir eleştirmeni, Alaskalıların yaşam kalitesini korumak için daha fazla önlem alınması gerektiğini söyledi.

Güney Alaska'da Gastineau Kanalı üzerinde yer alan Juneau'nun nüfusu 32 bin ve geçen yıl 1,65 milyon yolcu gemisi yolcusu ağırlayarak bir önceki en yüksek seviyeye göre yüzde 23'lük bir artış kaydetmiştir.

Pek çok işletme turist dolarlarının bolluğunu teşvik ederken, diğer insanlar vızıldayan helikopterlerden, kalabalık caddelerden ve yürüyüş parkurlarından ve yerel çevreye verilen zarardan rahatsız olmakta.

Yüksek sayıdaki ziyaretçilerin etkilerine karşı ekonomik faydaları dengelemeye çalışan şehir, geçen hafta Alaska'daki Cruise Lines International Association ile günlük kruvaziyer yolcu girişlerini Pazar'dan Cuma'ya kadar 16 bin, Cumartesi günleri ise 12.000 ile sınırlandıracak bir anlaşmaya vardı.