Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.07.2024 23:00 Güncelleme: 19.07.2024 11:49

AKUT, İzmir'de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor

Türkiye'nin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği), İzmir'in farklı bölgelerinde çıkan yangınların söndürülmesi için hem sahadan hem de koordinasyon merkezinden destek sağlıyor. AKUT, 6 ekibi ve 41 gönüllüsüyle yangınların çıktığı bölgelerde AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, itfaiye, emniyet, jandarma, belediye ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışıyor.
AKUT, İzmir'de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor

Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği), İzmir’in farklı bölgelerinde çıkan yangınların söndürülmesi için hem sahadan hem de koordinasyon merkezinden destek sağlıyor. AKUT, 6 ekibi ve 41 gönüllüsüyle yangınların çıktığı bölgelerde AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, itfaiye, emniyet, jandarma, belediye ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışıyor.

Devletin birçok kurumunun havadan ve karadan müdahale ettiği yangının söndürülmesi için AKUT Arama Kurtarma Derneği ekipleri de canla başla çalışıyor. İzmir’in farklı bölgelerinde yangın ihbarlarının alınmasının ardından sahaya inen derneğin İzmir, Yarımada, Kuşadası, Manisa, Selçuk ve Denizli ekiplerinde yer alan gönüllüler yangın bölgelerindeki çalışmalara katıldı. Bölgede acil durum yönetimine geçen ekipler, gönüllüleri ile yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yangınlar söndürülene kadar sahada olacaklar

Sahada görev alan gönüllülerden yangın konusunda eğitimli ve deneyimli olanlar direkt olarak söndürme çalışmalarına destek olurken, diğer gönüllüler ise canlı hayatının güvene alınması için tahliye çalışmalarında görev alıyor. Rüzgarın etkisiyle büyüme ve geniş alana yayılma ihtimali artan yangınları söndürme güçlüğüne karşı AKUT ekipleri tüm yangınlar söndürülene kadar sahada olacak.

Gaziemir’e destek

Öte yandan AKUT ekipleri ormanlık alandan yerleşim yerlerine sıçrayan Gaziemir’deki yangını kontrol altına almak ve tahliye çalışmalarına destek olmak için bölgeye doğru yöneldi.  Çalışmalar bölge için kurulan ADY ekibi ile sürdürülürken, AKUT Genel Merkezi ile diğer ekipler tüm gelişmeleri en be an takip ediyor.