Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.03.2024 18:30 Güncelleme: 22.03.2024 12:14

Akşener: "Seçmene maraba muamelesi yapmaya alıştılar"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aydın'da Efeler Belediye Başkanlığı'nı ziyaretinden sonra Nazilli'de esnaf gezisinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından Söke'de iftar programına katılan Akşener, Kuşadası Mitinginde açıklamalarda bulundu.
Akşener: "Seçmene maraba muamelesi yapmaya alıştılar"

Akşener İYİ Parti’yi kutuplaştırmayı bitirip projeler üzerinden rekabet etmek adına kurduklarını vurgulayarak başladığı konuşmasında; “Biz bu partiyi savaşmak için kurmadık. Biz bu partiyi birbirimize hakaret etmek, iftira etmek amaçlı kurmadık. Tam tersine 2 tarafın birbirine olan o kayıkçı kavgasını bitirip sizlerin sesi olmak için kurduk. Sizlerin dertlerini kamuoyunda dile getirmek iktidara da yaptığımız muhalefet neticesinde emeklinin maaşını doğru dürüst hale getirmek için kurulduk. Biz bu partiyi projeler üzerinden, hizmetler üzerinden rekabet etmek üzere kurduk. Milletimizin sesi olmak için milletimizin emriyle kurduk.” ifadelerini kullandı.

2019 Yerel Seçimlerinde muhalif seçmenin umutlarını tazelemek için ittifak olarak katıldıklarını hatırlatan Meral Akşener; “Sayın Erdoğan'ın söylediği bir söz var; “İstanbul'u alan, Türkiye'yi alır.” Biz İstanbul’u, Ankara’yı, Adana’yı, Antalya’yı, Aydın’ı, Kuşadası’nı aldık. Ama biz Türkiye'yi kurtaracağımızı düşünürken arkadaşlar dümen içindeymiş.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti olarak seçimlere hür ve müstakil olarak gireceklerini vurgulayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Sizin sesinizi duyabilmek için, daha fazla rekabet edebilmek için, sizin adınıza konuşabilmek için şuculuktan buculuktan kurtulabilmek için hür ve müstakil seçime girme kararı aldık. Biraz evvel burada arkadaşım dedi ki; “çok iftiraya uğruyorum” Yanlış hesaplar üzerinden bunlar yapılıyor. Üzülme oğlum üzülme. Ben Sayın Ekrem İmamoğlu'nu korumak için Saraçhane'ye gittim, ölmüş anama sövdüler. Bu ne ki? Hem yoldaş hem yandaş çarpıyor. Bu kadar niye çarpıyor? Çünkü seçimi alacaksınız.” dedi.

Türk siyasetinde seçmenin unutulduğuna dikkat çeken Meral Akşener; “Biraz evvel dedi ki bir arkadaşımız; “Buradaki belediye başkanı baya kabadayı bir abi herhalde.” İyi ki karşılaşmadık. Hep parmak mı sallıyor? Bazen bu parmağı şöyle kırarlar. Şak diye kırarlar. Ama neyle kırarlar biliyor musunuz? Oyla kırarlar. Çünkü alıştı abiler alıştı. Seçmenin velinimet olduğunu unuttular. Seçmene maraba muamelesi yapmaya alıştılar. Çünkü her 2 taraf da öyle. Bir taraf kola kutusu koyuyor yüzde 60’la kazanıyor. Öbür taraf ceketini koysa kazanıyor. Ondan sonra da böyle yapıyorlar. Şimdi sizden isteğim bu gencecik, heyecanlı, namuslu, şerefli, dürüst kardeşimi, evladımı seçmenizdir. Bak o parmak şöyle dönecek. Ne demek esnafı tehdit etmek?” ifadelerini kullandı.

Akşener, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Özer Kayalı’ya ve Aydın ilçe belediye başkanı adaylarına oy istediği konuşmasını; “Gelelim Aydın'a. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız öyle güzel projeler anlattı ki… Yani gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, trafiğinden binaların yenilenmesine ve kentsel dönüşüme ama en önemlisi 5 kuruş paranın cepten çıkmayacağını anlattı. Bununla beraber çalmayacağını, çaldırmayacağını zaten Kuşadası Belediye Başkanlığından tanıyorsunuz.” sözleriyi sonlandırdı.