Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.03.2024 00:00 Güncelleme: 25.03.2024 11:12

Akşener: Biz İstanbul'u alarak Türkiye'yi meğer alamıyormuşuz ve bu işten herkes memnunmuş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Artvin'de gerçekleştirilen iftar programında açıklamalarda bulundu.
Akşener: Biz İstanbul'u alarak Türkiye'yi meğer alamıyormuşuz ve bu işten herkes memnunmuş

Meral Akşener, Artvin’in mevcut Belediye Başkanı olarak görev yapan ve önümüzdeki yerel seçimlerde İYİ Parti Artvin Belediye Başkanı Adayı olan Demirhan Elçin’in dürüstlüğünü vurgulayarak başladığı konuşmasında; “Demirhan Başkan Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti'nin Artvin’de ortak adayıydı biliyorsunuz. Onunla ilgili o zaman aday gösterildiğinde bizim arkadaşlarımızdan duyduğumuz en önemli kanaat çalmaz, çaldırmaz, yemez, yedirmezdi. Yani hırsızlığa yol vermezdi. Türkiye'de bakın çok enteresan bir tahterevalli düzeni olmuş. Acayip işler oluyor, herkes elinde belgelerle dolaşıyor tek bir savcı harekete geçmiyor. Utanmak bitmiş, rezil olmak bitmiş” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sebebiyle yetkilerin tek bir kişide toplanmasının Türkiye’de milletvekillerini değersizleştirdiğine dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu durumun kutuplaştırmayı tetiklediğini de vurguladı. Akşener, “Türkiye bir bürokrat devleti oldu. O çok bağırıp çağırdıkları tek adam dönemine, 1946’lara yeniden geri dönüldü ve tek kişinin 2 dudağı arasına her şey sıkıştırıldı. Hukuk da gitti attaya, her şeyler gitti. Kayrılmak önde. İnsanların açlığını, insanların ihtiyaçlarını ne duyan var ne de bunlara çözümler üreten mevcut. Çünkü şöyle bir kavga var, işte o rahat kısmı buymuş meğersem. Sizin dertlerinizi konuşulmadığı seçimler yaşandı.” dedi.

İYİ Parti olarak Türkiye’deki muhalif seçmeni ayağa kaldırma amacıyla 2019 ve 2023 seçimlerine ittifakla katıldıklarını hatırlatan Akşener, o seçimlerin kaybedilmesinden kimsenin rahatsız olmadığını anladıklarına dikkat çekerek, “İstanbul, Ankara, Adana, Antalya gibi şehirler alındı biz 19 ilçe, 4 belde belediyesiyle işi bitirdik. Hiç de pişmanlık duymadık. Geldik 2023 seçimine. İşte o zaman anladım bu tahteravalli çok rahatmış. Ben 2021 Eylül ayında 5 arkadaşımla birlikte Sayın Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettik. Daha altılı masa kurulmuş değil. Kendisine dedim ki; “İstanbul ve Ankara belediye başkanlarından birini aday edecekseniz biz varız. O zaman öbürünü geri çek. Şayet ikisini de aday etmeyeceksiniz 2 arkadaşımızı da uyarın. Çünkü seçmeni futbol kulübü taraftarı haline getiriyorlar.” dedim. Beni kimse duymadı, hayat boyu kimse duymadı. İç Anadolu; “Mansur Bey” dedi. Batı Bölgeleri “Ekrem Bey” dedi. Masalar kuruldu 2023 seçimlerine giderken ben de hakikaten vatandaşın, milletin sesini söyleyeyim derken 2 arkadaşı önerdim ve anket yaptıralım dedim, olmadı. Kabahatler benim olsun önemli değil fakat asıl mesele şu; biz İstanbul’u alarak Türkiye'yi meğer alamıyormuşuz. Ve bu işten herkes memnunmuş. Benim anladığım bu oldu. Siz kaybettiniz bu ucube sistem içerisinde, nefes alamayan gençler kaybetti.” şeklinde konuştu.

Meral Akşener konuşmasına şu sözlerle son verdi:

“Engellilerin engelli olarak aldığı maaşlar 4 bin TL. Rezalet. Onların 7 bin 500 liraya çıkarılması lazım. Engelli bakan ailelere verilen para son derece düşük. 12 bin 500 liraya çıkarılması lazım. Dolayısıyla bunların yaptırılması için muhalefet nasıl yapılırmış hep birlikte göreceğiz. Ama onun için öncelikle Demirhan Başkanının seçilmesini istiyorum.”