Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.08.2024 17:00 Güncelleme: 14.08.2024 17:35

Akhisar eski tren yolunda çalışmalar hız kazandı

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun açıklamalarına göre eski tren yolu alanında başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Akhisar eski tren yolunda çalışmalar hız kazandı

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in seçim vaatlerinden birisi olan Akhisar Eski Demiryolu Hattını Canlandırma Projesi’nde çalışmalar hız kazandı.

Proje kapsamında, Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Alanı, Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi, Akhisar Otogarı gibi merkezi yerler bisiklet ve yürüyüş yollarıyla birbirine bağlanacak. Bu güzergah, Manisa-İstanbul karayolu üzerinden devam ederek Akhisar’ın ana çıkış noktası olan Novada Alışveriş Merkezi’ne kadar uzanacak.

Desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkür eden Başkan Dutlulu, şunları söyledi:

"Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar halkımızın yıllardır özlemini duyduğu eski tren yolu alanında çalışmaları hızlandırdı. Bisiklet yolu, koşu yolu ve peyzaj düzenlemeleri, bisiklet park istasyonları, spor ve dinlenme alanları, kafeler ve ara bağlantı yolları ile yeniden hayat bulacak projemiz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okulundan başlayıp Akhisar’ın ana yol üzerindeki çıkış noktası olan Novada Alışveriş Merkezi birleşiminde son bulacak. Akhisar’ımızı güzelleştirmek için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz."