Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Bahar YILDIRIM 23.06.2024 11:54

Akbank 500 milyon ABD doları tutarında sürdürülebilir tahvil ihracı gerçekleştirdi

Akbank, 500 milyon ABD doları tutarında %7.50 faiz oranıyla sürdürülebilir yurt dışı tahvil ihracı gerçekleştirdi. İhraca yaklaşık 1.5 milyar ABD doları tutarında talep geldi. Bu işlemle beraber Akbank'ın sürdürülebilir fonlama payı %66 seviyesine yükselmiş oldu.
Akbank 500 milyon ABD doları tutarında sürdürülebilir tahvil ihracı gerçekleştirdi

Akbank, 500 milyon ABD doları tutarında %7.50 faiz oranıyla sürdürülebilir yurt dışı tahvil ihracı gerçekleştirdi. İhraca yaklaşık 1.5 milyar ABD doları tutarında talep geldi. Bu işlemle beraber Akbank’ın sürdürülebilir fonlama payı %66 seviyesine yükselmiş oldu. İhracın coğrafi dağılımı %42 İngiltere ve İrlanda, %21 Amerika, %20 Avrupa, %13 Orta Doğu ve %4 Asya olarak gerçekleşti.

 

Tahvil ihracına ilişkin yaptığı açıklamada Akbank Genel Müdürü Kaan Gür: “Akbank olarak 500 milyon ABD doları tutarındaki sürdürülebilir tahvil ihracımızı başarıyla tamamladık. Yatırımcılar tarafından tahvil ihracımıza gösterilen ilgi, ülkemizin ve bankamızın uluslararası piyasalardaki saygınlığını ve yarattığı güveni bir kez daha göstermiştir.” dedi.

 

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “Akbank olarak başarılı bir sürdürülebilir yurt dışı tahvil ihracına daha imza attık. Bu ihracımız ile bankamızın hem uluslararası piyasalardaki güçlü itibarını hem de sürdürülebilirlik hedeflerine bağlılığını bir kez daha göstermiş olduk” dedi.