Vakıf Katılım web
Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.08.2024 15:00 Güncelleme: 14.08.2024 15:11

AK Parti Elazığ Milletvekili Keleş: Cari işlemler açığında önemli iyileşme sağlandı

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, 2024 yılının ilk yarısında cari işlemler açığında yaşanan yüzde 55 oranındaki düşüşü değerlendirerek, Türkiye ekonomisinin dengeli bir büyüme yolunda ilerlediğini belirtti.
AK Parti Elazığ Milletvekili Keleş: Cari işlemler açığında önemli iyileşme sağlandı

AK Parti Elazığ Milletvekili Keleş, ihracattaki artış ve ithalattaki düşüşün, makroekonomik istikrarı güçlendiren önemli adımlardan biri olduğunu ifade etti.

2024 yılı Haziran ayında cari işlemler hesabında 407 milyon dolar fazla verildiğini belirten Keleş, “Bu, ülkemizin dış ticaret performansının güçlendiğini ve doğru politikaların uygulandığını gösteriyor.” dedi. Yılın ilk yarısında cari işlemler açığı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 55 azalarak 16,5 milyar dolara geriledi.

Milletvekili Keleş, dış ticaret açığındaki gerilemeye dikkat çekerek, “Yıllıklandırılmış cari işlemler açığı 2023 yılı Mayıs ayında zirve noktasında iken, Haziran 2024 itibarıyla 24,8 milyar dolara geriledi. Bu da dış ticarette uygulanan politikaların etkili olduğunu gösteriyor" açıklamasını yaptı.

Hizmet ihracatının da önemli bir artış kaydettiğini aktaran Keleş, “Hizmet gelirlerimiz Haziran ayında 105,8 milyar dolara ulaştı. Seyahat gelirleri ise 51,9 milyar dolara yükseldi. Bu gelişmeler, dış ticaret dengesinin olumlu yönde ilerlediğini gösteriyor.” dedi.

Milletvekili Keleş, bu olumlu gelişmelerin Elazığ ekonomisine de katkı sağlayacağını vurguladı.

Cari işlemler açığındaki düşüşün, Elazığ’da faaliyet gösteren ihracatçılarında rekabet gücünü artıracağını yerel ekonomiye canlılık kazandıracağını dile getiren Keleş, Elazığ’da istihdamın artmasına ve yerel işletmelerin güçlenmesine yönelik adımların devam edeceğini belirtti.