Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Musa ALİOĞLU 25.04.2024 00:00 Güncelleme: 25.04.2024 15:45

AGCOParts yedek parça temininde teknoloji çağını başlattı

Çiftçilere her zaman en iyi hizmeti vermeye odaklandıklarını vurgulayan Türkiye ve Orta Doğu Satış Sonrası Ticari Müdürü Bora Soylu, "Globalde tanımlı 3.5 milyon farklı parça, tüm AGCO depoları tarafından anlık görüntülenebiliyor. Bu da ihtiyacı olan parçaları çiftçilerimize hızla temin etmemizi, dolayısıyla sektörde verimlilik ve karlılıkta artışı sağlıyor" dedi.
AGCOParts yedek parça temininde teknoloji çağını başlattı

Türkiye genelinde yayılmış 3S (satış, servis, parça) bayi yapılanması ve 185 adet servis noktası ile hizmet veren AGCOParts markası, AGCO Türkiye, Massey Ferguson, Fendt ve Valtra için özel olarak tasarlanan ve mühendislik onayı orijinal yedek parçaların tedarikini gerçekleştiriyor.

Kabin tavanından filtrelere, motor şanzıman parçalarına, akülerden lastiklere ve motor kimyasallarına kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunan AGCOParts’ın tedarik ağındaki AGCO Türkiye depolarında, 35 binden fazla çeşit yedek parça stoklanıyor. Tarım sektöründe mümkün olan her alanda teknoloji kullanımıyla verimlilik artışını sağlayan çiftçilere arızalanan tarım makineleri için ihtiyaç duydukları yedek parça tedarikini yapan AGCOParts tarafından globalde ve Türkiye’de mevcut tüm yedek parça stoğu anlık görüntülenebiliyor.

Dijitalde anlık stok kontrolü ile hızlı parça temini

AGCOParts hakkında bilgi veren Türkiye ve Orta Doğu Satış Sonrası Ticari Müdürü Bora Soylu, kullandıkları özel yazılımlar sayesinde tedarik ağındaki tüm AGCO yedek parça depolarının entegre olarak çalıştığını belirterek, “Globalde tanımlı 3,5 milyon farklı parça numarası, tüm AGCO parça depoları tarafından anlık olarak görüntülenmektedir. Örneğin, Güney Afrika depo stoğunda bulunmayan bir parçayı Türkiye deposundan tedarik edip, ihtiyacı olan çiftçilerimize hızla gönderebilmekteyiz” ifadelerini kullandı.

AGCO Türkiye’nin, AGCO’nun makinelerine dünya çapında erişilebilir ve sektör lideri parça ve servis desteği sunma amacı doğrultusunda son 16 yıldır olağanüstü çaba sarf ettiğinin altını çizen Bora Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye genelinde yayılmış 3S (satış, servis, parça) bayi yapılanmamız ve servis noktamız ile çiftçilerimizin işlerini en verimli şekilde yapabilmeleri için çalışıyoruz. AGCO Türkiye olarak ürün gamımızı her geçen gün genişletiyoruz. Castrol, Shell, Michelin, Henkel, Clarios, Kemelty, İzeltaş, Würth gibi sektörün önde gelen markalarıyla olan iş birliklerimiz artarak devam ediyor. Bu sayede sadece Massey Ferguson için değil, aynı zamanda diğer tüm traktör ve hasat makinaları markaları ile ticari taşıtlar için çözümler sunabiliyoruz. Tarım sektöründe önemli bir dönem kapıda! AGCO Türkiye olarak, sektördeki gelişmeleri yakından takip ederek, ürettiğimiz makinelerdeki teknolojik üstünlüğü vurguluyor ve satış sonrası hizmetlerde otomotiv sektörünün başarılı olmuş ve kabul gören deneyimlerini paylaşıyoruz. Ürettiğimiz tarım makinelerininin yanı sıra satış sonrası hizmetlerde de daha ileriye gitmeye kararlıyız.”

Olabilecek arıza önceden tespit ediliyor!

Son 4 yıldır düzenledikleri satış sonrası hizmetlerde farkındalık kampanyaları ile sektöre öncülük ettiklerini aktaran Türkiye ve Orta Doğu Satış Sonrası Ticari Müdürü Bora Soylu, “Özellikle, 5-15 yaş arasındaki Massey Ferguson traktörlere sahip olan çiftçi dostlarımızı düşünerek, bayilerimize ücretsiz 70 nokta kontrolü imkanı sunuyoruz. Sezon içinde kaçırılan bir saatin artık ciddi maliyetlere sebep olduğunun bilincindeyiz. Bu hizmetle, tarla çalışmaları sırasında oluşabilecek arızaların önceden tespit edilmesini sağlayarak, zaman ve nakit kayıplarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

2024 yılında odağını hassas tarım ve e-ticarete çevirdi

Bu yıl özellikle hassas tarım ve e-ticaret konularında odaklanan AGCO, kısa süre önce Trimble'ın tarım bölümünü satın alarak bünyesine kattı. Sektörde hassas tarımın lideri olarak önemli değişikliklere yol açacak bir adım olarak değerlendirilen bu satın alma sonrası AGCO, yakın gelecekte tarım makinaları sektörüne yönelik alacağı önemli aksiyonları duyurmaya hazırlanıyor.

Massey Ferguson makineniz için neden orijinal AGCO yedek parça kullanılmalı?

AGCO’nun dünyanın dört bir yanındaki deneyimli çiftçiler tarafından tercih edilen bir markası Massey Ferguson uzmanları, makineleri için yedek parçalarda tek seçeneğin orijinal seçenek olduğunu belirtiyor.

Orijinal AGCO Massey Ferguson yedek parçaları, orijinal spesifikasyonlara göre üretiliyor ve tamamen testlerden geçirilerek piyasaya sürülüyor. Doğru uyumu sağlayan Massey Ferguson parçaları en yüksek performansı sağlıyor. Massey Ferguson yetkilileri, orijinal yedek kullanımının diğer önemli avantajlarını da şöyle sıralıyor:

"Yüksek maliyetli makine arızalarını, hasarları ve hatta güvenlik tehlikelerini önlemek için en iyi seçenektir.

En zorlu çalışma koşullarına dayanacak şekilde tasarlanmıştır (Massey Ferguson Mühendisliği tarafından onaylanmıştır).

AGCO'nun 12 aylık garantisi* kapsamındadır (* bir Massey Ferguson bayisi tarafından takıldığında işçilik de dahildir).

Benzersiz AGCO hologramı ile tanımlanır."

AGCO Türkiye, Massey Ferguson makinelerine uyacak en geniş orijinal AGCO parça yelpazesini sunmaktadır. Massey Ferguson bayilerimiz, çeşitli orijinal AGCO parçaları stoklar ve Massey Ferguson ile ilgili her konuda eğitimli, deneyimli ve donanımlı bir şekilde size en iyi tavsiyeyi ve teknik yardımı sağlamaktadır.