Tiyatro Kaynak: CANSU YILMAZCAN ÖZKAN 11.08.2024 17:51

Afife oyununun provaları başladı

Kuşaklar boyunca tiyatroculara ve cesur kadınlara ilham olmuş Afife Jale'nin hayatı kurmaca bir hikayeyle yeni sezonda tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Demet Evgar'ın Afife Jale'yi canlandıracağı, Serdar Biliş'in de yönetmenliğini üstlendiği 14 Eylül'de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde prömiyerini gerçekleştirecek 'Afife' oyununun provaları başladı.
Afife oyununun provaları başladı

Türk tiyatrosunun öncü isimlerinden Afife Jale’nin unutulmaz yaşam hikayesi bu sezon sahnelerde yeniden hayat bulacak. Proje tasarımı Serdar Biliş ve Demet Evgar tarafından yapılan ve güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunun provaları geçtiğimiz günlerde başladı. 

 

‘Afife’nin 14 Eylül akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek prömiyerinin biletleri satışa çıktığı gibi tükendi. Afife Jale'nin hayatından ilham alarak kadının sahnedeki yerini, arayışını ve mücadelesini anlatan oyun 15 Eylül, 20 ve 21 Ekim’de yeniden tiyatroseverlerin karşısında olacak. 

 

Selin Cankı Ceylan’ın kaleme aldığı ve Demet Evgar’ın Afife’ye hayat verdiği oyunun kadrosunda Tilbe Saran, Necip Memili, Bora Akkaş, İdil Sivritepe, Bedir Bedir, Orkuncan İzan, Bilge Çınar, Öyküsu Okur, Basma Seiba, Ekremcan Arslandağ gibi usta ve genç isimler birlikte yer alıyor. 

 

Afife Tiyatro ve Zorlu PSM’nin yapımını, Kia’nın ise ana sponsorluğunu üstlendiği oyunun sahne ve kostüm tasarımını Gamze Kuş yaparken, ışık tasarımında da Cem Yılmazer’in imzası bulunuyor. 

 

Kadının sahneye çıkmasına, göz önünde olmasına yasak koyan düzene başkaldırının çağdaş bir yorumu olan ‘Afife’, Kia’nın ana sponsorluğunda, Kahve Dünyası, The Purest Solutions ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın katkılarıyla tüm sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde seyircisiyle buluşacak.