Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ahmet Münir EREN 11.07.2024 17:01 Güncelleme: 11.07.2024 13:25

Adisyona sipariş yetiştirme derdine son

Düşük komisyonlu yemek sipariş uygulaması RooGo, adisyon yazılımını restoranlara ücretsiz sunacak.
Adisyona sipariş yetiştirme derdine son

Dört yıldır restoranlar için yazılım ürünleri geliştiren RooGo, sunduğu rekabetçi fırsatlara bir yenisini ekledi. Yüzde 5 komisyon oranıyla çalışan RooGo’ya üye işyeri restoranlar, tüm online siparişleri tek noktadan yönetebilen paketservis.app'in  yetenekli adisyon yönetim yazılımını da bir yıl boyunca ücretsiz kullanabilecek.

2020 yılında Demir Ali Toktaş tarafından Çırak adıyla kurulan RooGo, restoranlara sunduğu yemek sipariş platformunun yanı sıra, Loji adlı kurye yönetim sistemiyle restoran-kurye denklemine esnek bir çözüm getiriyordu. İstanbul merkezli girişim, sunduğu yeni fırsat ile RooGo’ya üye restoranların mağaza içi siparişlerini de kolayca dijitalleştirmesini sağlayacak.

Adisyon yazılımıyla mağaza içi siparişler tek ekranda

Yemeksepeti, Trendyol Yemek, Migros Yemek gibi rakiplerle aynı kulvarda yer alan girişimin Adisyon yazılımı, masalardan alınan siparişlerin tek ekrandan yönetilmesini ve fişlerin yazıcıdan otomatik alınabilmesini sağlıyor. Böylece restoranlar iç ve dış tüm sipariş verilerini tek ekrandan takip edilebiliyor. 

Restoran içi siparişleri daha iyi takip edilirken, garsonlar da siparişleri kendilerine özel uygulama üzerinden yönetebiliyor. Halihazırda 25’ten fazla şehirde, 600’den fazla restorana hizmet veren ve 2 binden fazla kullanıcıya ulaşan RooGo’nun kurucusu Demir Ali Toktaş bu yeni adım ile ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor:

“Restoranlar diğer online yemek kanallarında yüzde 18'lere varan komisyon ödemekte. Bu durumun çok sürdürülebilir olduğunu düşünmediğimiz için bazı maliyet optimizasyonları yaparak RooGo ile sadece yüzde 5 komisyonla sipariş alabilmekteyiz.

Aradaki maliyet farkını da restoranın isteği doğrultusunda tüketicilere indirim olarak sunabiliyoruz.

Normalde ücretli olan ama bir yıl boyunca ücretsiz sunacağımız Adisyon yazılımı da aslında bu verimliliğin bir sonucu. Restoranların siparişlerini kolayca yönetebilmesi ve dijitalleşmesi yönünde desteklemek için adisyon yazılımını da 1 yıl süre ile restoranlara ücretsiz sunuyoruz. Bu adımın da hem tüketiciye hem de restoranlara verimlilik olarak geri dönecek olması bizi mutlu ediyor.”

Kurye ile sıcak yemek paket taşımacılığı hizmetini +50 şehirde, +2 bin 500 restorana ulaştırdıklarını ve 20 milyondan fazla siparişin teslimatına aracılık ettiklerini de paylaşan Demir Ali Toktaş, RooGo Yemek ile de gelecek dönemde tüm şehirlerde daha hızlı büyümeyi hedefliyor.

RooGo Hakkında: 

Restoranlar ve paket servis sektörüne 360 derece odaklanan Mahalle Esnafı Ltd. Şti., üç farklı ürünle pazara hizmet veriyor. Loji markası ile kurye ekipleri ve restoranları buluşturken, paketservis.app ile restoranların paket ve restoran içi siparişlerini yönetiyor. Roogo ise online yemek siparişi müşterilerine yönelik bir yemek sipariş uygulaması olarak hizmet veriyor.

https://roogo.app / https://paketservis.app
iletisim@roogo.app