Adana Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.01.2024 15:00 Güncelleme: 26.01.2024 15:34

Adana'da Otizm Destek Merkezi açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde Otizm Destek Merkezi açıldı.
Adana'da Otizm Destek Merkezi açıldı

Açılışta ilk konuşmayı yapan özel gereksinimli birey annesi ve Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübu Başkanı Zehra Eruçar, evladının Otizm Destek Merkezi’nde; güvenli alanda, öğretmenler, psikolog ve fizyoterapist eşliğinde hizmet aldığını söyledi.

Özel gereksinimi olan bireylerle ilgili önemli hizmetleri Adanalılarla buluşturan Başkan Zeydan Karalar, “Engelli evlatlarımıza faydalı bir tesisin açılışını yapıyor olmak büyük bir mutluluk. Adana’ya kazandırdığımız her zenginlikte, her yatırımda fazlası ile mutlu oluyoruz. Çünkü sizleri ve Adana’mızı çok seviyoruz. Bu bir adanmışlık, yaklaşık 10 senedir durmadan, dinlenmeden ‘Adana Adana’ Adana için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanlığı süresince engelli bireylere yönelik çok sayıda hizmete imza atan Başkan Zeydan Karalar, Mola Evi başta olmak üzere, engelli bireylere özel park; yaklaşık 3 bin 500 tekerlekli sandalye, akülü ve manuel tekerlekli sandalyeler için ücretsiz bakım ve onarım, 5 noktada akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonu ile engelsiz Adana yolunda önemli hizmetler sağladı.

Açılışta bir de yeni dönem müjdesi duyuran Başkan Zeydan Karalar, Real civarında, yaklaşık 35 bin metrekarelik alana, engelli bireylere yönelik; içinde ofislerin, parkların, eğitim alanlarının bulunacağı, Türkiye’ye örnek bir tesisi Adanalılarla buluşturacaklarını kaydetti.

Otizm Destek Merkezi, özel gereksinimli çocuk annesi Nazlı Işık’ın Başkan Zeydan Karalar’a çiçek takdimi ve kurdele kesimi ile açıldı.

Otizm Spektrum tanısı konulmuş, otizmli bireylere ve ailelerine uzman psikologlar, sosyologlar ve fizyoterapistler eşliğinde destek olmayı amaçlayan merkez; özel çocuklara sahip olması nedeniyle evden dışarı çıkamayan ailelerin, sosyalleşebilecekleri, çocuklarının rahatça ve güvenli şekilde vakit geçirebilecekleri bir ortam sağlıyor.