Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.08.2024 17:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:34

ABD'nin doping skandalı hakkında soruşturma başlatılmalı

Çin Dopingle Mücadele Ajansı (CHINADA), ABD Dopingle Mücadele Ajansı'nın (USADA) ABD'li sporcuların doping kurallarını ihlal etmelerini saklayıp, bu sporcuların yarışmalara katılmasına izin vermesi hakkında bağımsız soruşturma başlatılması gerektiğini açıkladı.
ABD'nin doping skandalı hakkında soruşturma başlatılmalı

Çin Dopingle Mücadele Ajansı (CHINADA), ABD Dopingle Mücadele Ajansı'nın (USADA) ABD’li sporcuların doping kurallarını ihlal etmelerini saklayıp, bu sporcuların yarışmalara katılmasına izin vermesi hakkında bağımsız soruşturma başlatılması gerektiğini açıkladı.

CHINADA resmi Wechat hesabından yaptığı açıklamada, ABD Kongresi ve USADA konseyini ABD'deki ciddi doping sorunlarıyla yüzleşmeye ve kendi dopingle mücadele çabalarını artırmaya çağırdı.

CHINADA açıklamada, ABD’nin "uzun kollu yargı yetkisini" derhal durdurmasını ve diğer ülkelerin dopingle mücadele çalışmalarına da müdahale etmemesini şiddetle tavsiye etti.

Açıklamada, ABD'li sporcuların doping kurallarını ihlal etmelerini saklayıp, bu sporcuların yarışmalara katılmasına izin veren USADA’nın Dünya Dopingle Mücadele Yönetmeliği'ni ciddi şekilde ihlal etmesi hakkında bağımsız bir soruşturma başlatılması gerektiğine vurgu yapıldı.