Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.07.2024 21:00 Güncelleme: 18.07.2024 15:26

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Panama Dışişleri Bakanı Vasquez ile görüştü

Washington, 17 Temmuz (Hibya) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Panama Dışişleri Bakanı Javier Martinez-Acha Vasquez'le bir araya geldi.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Panama Dışişleri Bakanı Vasquez ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Panama Dışişleri Bakanı Javier Martínez-Acha Vasquez'le bir araya gelerek, Cumhurbaşkanı Jose Raul Mulino'nun 1 Temmuz'da göreve başlamasının ardından dışişleri bakanı olarak atanmasını ve Panama'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne daimi olmayan üye olarak seçilmesini tebrik etti.

Bakanlar, kapsayıcı ekonomik büyümeyi destekleme, demokratik yönetim ve değerleri teşvik etme, göçü insanca yönetme ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele gibi ortak çıkarların tam bir yelpazesini görüştü. Bakan, bu alanlardaki iş birliğinin iki ülke ve bölge için daha güvenli, daha müreffeh bir gelecek için koşullar yarattığını vurguladı.

Ayrıca ABD-Panama ortaklığının önemini yeniden teyit etti ve Panama'nın Panama'da kalmak için yasal bir dayanağı olmayan düzensiz göçmenleri güvenli ve insanca bir şekilde geri gönderme çabalarını desteklemek için 1 Temmuz'da imzalanan Mutabakat Muhtırasını memnuniyetle karşıladı.