Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 15:00 Güncelleme: 01.08.2024 15:52

ABB, "Likya Şehirler Arası Gençlik Değişimi" programında Antalyalı gençleri ağırladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi 50 üniversiteli genç, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) ev sahipliğinde "Likya Şehirler Arası Gençlik Değişimi" programında Başkent Gençlik Meclisi üyeleri ile bir araya geldi.
ABB,  "Likya Şehirler Arası Gençlik Değişimi" programında Antalyalı gençleri ağırladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Üyesi 50 üniversiteli genç, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde “Likya Şehirler Arası Gençlik Değişimi” programında Başkent Gençlik Meclisi üyeleri ile bir araya geldi.

Antalya’da haziran ayında ilki düzenlenen “Gençlik Kampı”na katılan Ankaralı gençlerden sonra şimdide Antalyalı gençler Başkentte gerçekleştirilen kampta ağırlandı. 

Kampın ilk gününde “Dijital Hayvanat Bahçesi”ni ziyaret eden gençler ikinci gününde Anıtkabir, Ankara Kalesi ve Hamamönü’nü ziyaret etti. Başkentin kültürel ve tarihi mekanlarını ilgiyle gezen ve bilgiler alan gençler, programın üçüncü gününde ise Ankara Kent Konseyi Kabul salonunda çeşitli oyunlar, çalıştay ve atölye çalışmalarında proje ve fikirlerini paylaştı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Erdal Demir, “Bu kamp içerisinde farklı atölye çalışmaları, projelerin paylaşılması, kültürel geziler ve çalıştayların olduğu bir kamp sürecimiz oldu. Gençlerin projelerini ve faaliyetlerini birbirleriyle paylaşacakları ortamlar hazırladık. Kent gezileri ve konserlerle kampı tamamladık.” dedi.

Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, “Türkiye'de gençlerin karar alma mekanizmasına dahil olması ve gençlerin farklı kültürleri ile bir araya gelmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu Likya Değişim Yolu projesi nin 2. ayağı Ankara'da gerçekleşiyor. Bu 4 günlük süreçte ilk etapta Ankara'nın kültürel değerlerinin aktarıldığı Anıtkabir ziyaretiyle başlayıp Ankara Kalesi’ni kültürel gezisi ile ardından Ankara'daki değerlerin Kızılay, Gençlik Parkı gibi sembolik değerlerde Antalya'dan gelen gençleri tanıştırdık.” dedi.