Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.09.2024 09:00 Güncelleme: 06.09.2024 09:55

A1 Capital'den VİOP teknik analizi

A1 Capital'in analizine göre bazı kısa vadeli göstergelerin de bu satış baskısının ardından SAT sinyali üretmiş oluşu temkinli kalınması gerekildiğini düşündürüyor.
A1 Capital'den VİOP teknik analizi

A1 Capital'in VİOP teknik analizi şöyle:

"Açılışın ilk saatinde yoğun bir satış baskısı ile karşılaşan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi işlem gününün kalanında yatay volatil bir seyir izledi ve günü %1.37’lik değer kaybı ile 11497 seviyesinden tamamladı.

Dün yapılan OVP toplantısında dezenflasyonun etkilerinin Haziran’dan itibaren başladığının söylenmesi, işsizliğin önemli derecede azalmış olduğunun açıklanması, cari açığın düşmesi ve TL’ye olan güvenin artması gibi açıklamaları, vatandaşlarımızı yatırım yapmaya teşvik edecek ekonomik olumlu göstergeler olarak yorumluyoruz.

Aynı zamanda, Amerika’dan makroverilerin iyi geliyor olmasının üzerine Chicago Fed Başkanı Goolsbee, daha olumlu enflasyon verileri ve daha az olumlu işsizlik verileri göz önüne alındığında, “yolun sadece yakında faiz indirimi olmadığı oldukça açık” dedi, ancak Fed'in en son nokta grafiğinde öngördüğü gibi önümüzdeki 12 ay boyunca birden fazla indirim olduğunu söyledi.

Bu da istikrarlı gevşemenin bir habercisi olduğundan dünya ekonomisini, ve bu sayede ekonomimizi olumlu etkileyeceğinden yatırımcı psikolojisine pozitif etki yaratacak bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Bugün ise ABD’den tarım dışı istihdam verisini ve Fitch’in Türkiye’nin kredi notu görünümünde bir değişiklik yapıp yapmayacağını takip edeceğiz. Salı günü görülen geri çekilme ile altına düştüğü 22 günlük ortalamasının Çarşamba kapanışa doğru gelen alımlar eşliğinde fazlasıyla yakınına gelen sözleşme, son işlem gününde yaşadığı geri çekilmenin ardından bu ortalamasından da negatif şekilde uzaklaştı. Ek olarak halen 50 günlük üssel ortalamasından uzak fiyatlanmaya devam ediyor. T

eknik göstergelere baktığımız zaman ise sınırlı değer kaybı yaşanan bir günün ardından gelen güçlü geri çekilme eşliğinde genelinin yönünü aşağı çevirdiğini gözlemliyoruz. Bazı kısa vadeli göstergelerin de bu satış baskısının ardından SAT sinyali üretmiş oluşu temkinli kalınması gerekildiğini düşündürüyor.

Buna ek olarak sözleşmenin belirttiğimiz ilk destek seviyesi olan 11450 seviyesine doğru sert bir düşüş yaşamasını ancak bu seviyenin test edilmesinin ardından gelen alımlar ile toparlanmasını önemli buluyoruz. Beklentimiz doğrultusunda, ilk destek seviyesi olan 11450 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir.

Sözleşmenin bu seviyenin üzerinde kalması durumunda 12100 ve 12500 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir. Ancak, beklentimizin aksine, 11450 seviyesinin altına düşülmesi durumunda ise 11111 ve 11000 seviyeleri alt destekler olarak takip edilebilir."