Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.09.2024 09:00 Güncelleme: 10.09.2024 09:04

A1 Capital'den VİOP teknik analizi

A1 Capital'in değerlendirmesine göre dün güne tekrardan geri çekilme ile başlayan sözleşme, gün içinde toparlanma eğilimleri gösterse de bu çaba eğilimin önüne geçemedi.
A1 Capital'den VİOP teknik analizi

A1 Capital, kapanışa doğru görülen alıcılı seyrin bazı kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı satım yani destek bölgesine girmiş oluşu ve fiyatın daha önce tepki aldığı önemli bir seviyeye yaklaşmış oluşu, bu 3 günlük güçlü satış baskısının ardından tepki alımları ile karşılaşacağını düşündürdüğünü belirterek şu ifadeler kullandı:

"Güne tekrardan geri çekilme ile başlayan sözleşme, gün içinde toparlanma eğilimleri gösterse de bu çaba eğilimin önüne geçemedi ve sözleşme günü %0.97’lik değer kaybı ile 11152 seviyesinden tamamladı. Son 3 işlem gününde şahit olduğumuz geri çekilme eşliğinde sözleşme hem 22 hem de 50 günlük üssel ortalamasından uzaklaşmaya devam ediyor.

Ortalamalara olan bu uzaklığın gittikçe artması olumsuz karşıladığımız faktörlerden bir diğeri. Teknik göstergelere baktığımız zaman ise genelinin olumsuz görüntü verdiğini gözlemliyoruz. Kısa vadeli teknik göstergeler aşağı doğru hareketlerini sürdürüyor.

Orta vadeli indikatör MACD ise AL sinyalini koruyor olsa da yönünü aşağı çevirmiş oluşu ve bir diğer geri çekilme de sat sinyali üretme ihtimali olumsuz karşıladığımız göstergelerden. Ancak kapanışa doğru görülen alıcılı seyir, bazı kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı satım yani destek bölgesine girmiş oluşu ve fiyatın daha önce tepki aldığı önemli bir seviyeye yaklaşmış oluşu, bu 3 günlük güçlü satış baskısının ardından tepki alımları ile karşılaşacağını düşündürüyor.

Beklentimiz doğrultusunda, fiyatın daha önce güçlü bir destek aldığı ilk destek seviyesi olan 11111 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Sözleşmenin bu seviyenin üzerinde kalması durumunda 11874 ve 12100 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir. Ancak, beklentimizin aksine, 11111 seviyesinin altına düşülmesi durumunda ise 11000 ve 10840 seviyeleri alt destekler olarak takip edilebilir."