Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.09.2024 09:00 Güncelleme: 13.09.2024 09:54

A1 Capital'den VİOP teknik analizi

A1 Capital'in analizine göre geçen hafta Perşembe gününden beri süren eksi kapanış serisi gelen tepki alımları eşliğinde son buldu.
A1 Capital'den VİOP teknik analizi

A1 Capital, toparlanma eğiliminde olduğundan bahsedilen teknik göstergelerde artık daha belirgin bir güç kazanımı gözlemlediklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Güne yatay seyir ile başlayan Ağustos Vadeli 30 Sözleşmesi öğleden sonra gelen satış baskısı ile 10634 seviyesine kadar geriledi. Ancak kapanışa doğru bu seyrin tersine dönmesi ile tekrardan yükselişe geçti ve 5 gündür sürdürdüğü negatif kapanış serisini sonlandırdıp %1.61 değer kazanımı ile 10940.25 seviyesinden tamamladı.

Böylelikle geçtiğimiz hafta Perşembe gününden beri süren eksi kapanış serisi gelen tepki alımları eşliğinde son buldu. ABD’de önemli bir veri olarak takip ettiğimiz Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Ağustos'ta aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentilerin üzerinde gelirken, yıllık bazda ise yüzde 1,7 ile öngörülere paralel yükseldi.

Bu durum da bir önceki gün halihazırda iyi bir düşüş sergileyen TÜFE’nin ardından ABD’de gevşemenin başlamasına destek verecek bir diğer veri oldu. Aynı zamanda ECB, mevduat faiz oranını yüzde 3,50 seviyesine çekti. Beklentiler de faizin yüzde 3,75’ten 3,50’ye inmesi yönünde olmuştu. Marjinal faiz oranı da beklentilere paralel olarak yüzde 4,50'den yüzde 3,90'a indi.

Avrupa’dan gelen yılın ikinci gevşeme adımını sıkı geçen ekonomi politikalarının ardından pozitif yorumluyoruz. Hem ABD’nin hem de Avrupa’nın gevşeme adımlarının dünya ekonomisini rahatlatmaya başlayacağından ülkemize de olumlu yanşayacağını düşünüyoruz.

Halihazırda toparlanma eğiliminde olduğundan bahsettiğimiz teknik göstergelerde artık daha belirgin bir güç kazanımı gözlemliyoruz. Özellikle kısa vadeli göstergelerin aşırı satım yani destek bölgesinde AL sinyali üretmiş oluşu tepkinin devamının geleceğini düşündürüyor.

Beklentimiz doğrultusunda, 10840 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. 11111 seviyesinin üstüne çıkılması da daha önce önemli bir destek, şimdi ise ilk direnç seviyesinin kırıldığı anlamına geleceğinden yeni uzun pozisyonlar denenebilir.

11111 seviyesinin aşılması durumunda 11500 ve 11874 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir. Beklentimizin aksine seyrin tersine dönmesi ve satış baskısının görülmesi durumunda ise 10840 ve 10700 seviyeleri ilk destek seviyeleri olarak takip edilebilir."