Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 17.09.2024 09:00 Güncelleme: 17.09.2024 12:57

A1 Capital'den VİOP teknik analizi

A1 Capital'in değerlendirmelerine göre son işlem gününde görülen güçlü satıcılı seyire rağmen teknik göstergelerin geneli olumlu yönde hareketini sürdürüyor.
A1 Capital'den VİOP teknik analizi

A1 Capital, sözleşmenin bu satıcılı seyir eşliğinde hem neredeyse açıldığı seviyenin üzerine hiç çıkamaması hem de neredeyse gün içinde gördüğü en düşük seviyeden kapanış gerçekleştirmiş olmasının olumsuz görüntü verdiğini bildirerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Güne satış baskısı ile başlayan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi’nde bu satış baskısı tüm işlem günü boyunca sürdü ve sözleşme günü %1.34 değer kaybı ile 10945 seviyesinden tamamladı.

Sözleşmenin bu satıcılı seyir eşliğinde hem neredeyse açıldığı seviyenin üzerine hiç çıkamaması hem de neredeyse gün içinde gördüğü en düşük seviyeden kapanış gerçekleştirmiş olması olumsuz görüntü veriyor. Son işlem gününde ülkemizde Tarım ÜFE göstergelerini takip ettik.

Her ne kadar yıllık bazda artış gözlemlenmiş olsa da aylık bazda görülen azalışın yatırımcı psikolojisine olumlu yansıyacağı kanaatindeyiz. Aynı zamanda OECD'nin CNBC-e'ye yaptığı özel açıklamada Türkiye'ye yatırımcı ilgisinin arttığından bahsetmesi de olumlu karşıladığımız başka bir faktör. Özellikle ekonomi politikasındaki istikrar ve öngörülebilir bir çerçevenin yatırımcı güvenini artırabileceği ve uluslararası sermaye akışlarını hızlandırabileceği vurgulanırken, bu güven ortamının, kısa vadeli finansal akışların doğrudan yabancı yatırımlara dönüşmesini de sağlayabileceği ifade edildi.

Dünyadan haberlere baktığımızda ise ECB’nin Aralık ayında bir faiz indirimi sinyali daha vermesi de gevşeme politikalarının süreceğini gösterdiğinden olumlu faktörlerden bir diğeri olarak görüyoruz. Aynı zamanda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'ni risk priminin (CDS), 700 baz puandan, 270 baz puana gerilediğini belirterek, 'Risk primi hala yüksek ama doğru yoldayız. Enflasyonda kalıcı düşüş başladı.

Gelecek yılın sonunda enflasyonu yüzde 20'nin altına indirebileceğimize samimi şekilde inanıyorum." Şeklindeki açıklamalarının da yatırımcıyı pozitif etkileyeceğini düşünüyoruz. Son işlem gününde görülen güçlü satıcılı seyire rağmen teknik göstergelerin geneli olumlu yönde hareketini sürdürüyor.

Hem kısa hem de orta vadeli göstergelerin AL sinyalini muhafaza etmesi yükselişin yaşanabileceğini düşündürüyor. Beklentimiz doğrultusunda, 10840 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Yükselişin başlaması durumunda 11500 ve 11874 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir.

Beklentimizin aksine seyrin tersine dönmesi ve satış baskısının görülmesi durumunda ise 10840 ve 10700 seviyeleri ilk destek seviyeleri olarak takip edilebilir."