Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 03.09.2024 09:00 Güncelleme: 03.09.2024 09:02

A1 Capital'den VİOP teknik analizi

A1 Capital'in değerlendirmelerine göre Ağustos vadesinin son gününü alıcılı bir seyirle geçiren sözleşme, Ekim vadesinin ilk gününde de pozitif bir seyir izledi.
A1 Capital'den VİOP teknik analizi

A1 Capital, sözleşme halen 50 günlük üssel ortalamasının altında fiyatlanıyor olsa da son işlem günündeki güçlü kapanış ile 22 günlük ortalamasının üstüne çıkmış oluşunu tepki hareketini doğrulamak açısından olumlu bulduklarını bildirerek şu açıklamayı yaptı:

"Ağustos vadesinin son gününü alıcılı bir seyirle geçiren sözleşme, Ekim vadesinin ilk gününde de pozitif bir seyir izledi ve günü %2.98’lik güçlü değer kazanımı ile 11840 seviyesinden kapattı.

Bakan Bolat ve Bakan Şimşek’in dün yaptığı ihracatımızın arttığı, dış ticaret açığımızın geçtiğimiz yılın aynı ayına göre 40 milyar dolar azaldığı gibi açıklamalarının yatırımcıyı olumlu teşvik edeceğini kanaatindeyiz. Siyasi açıdan baktığımızda makro gerginlikler sürse de son işlem gününün nispeten sakin geçmesinden kaynaklı herhangi bir olumsuz yansıma olmayacağını düşünüyoruz.

Sözleşme halen 50 günlük üssel ortalamasının altında fiyatlanıyor olsa da son işlem günündeki güçlü kapanış ile Temmuzun son günlerinde altına düştüğü ve o tarihten bu yana altında hareket ettiği 22 günlük ortalamasının üstüne çıkmış oluşunu tepki hareketini doğrulamak açısından olumlu buluyoruz.

Teknik göstergelere baktığımız zaman ise genelinin olumlu seyri sürüyor. Hem kısa hem de orta vadeli indikatörler AL sinyallerini muhafaza etmekte. Buna ek olarak son günlerde belirttiğimiz alçalan takoz formasyonunun da üst bandın güçlü bir şekilde kırılmasının ardından başladığını düşünüyoruz.

Beklentimiz doğrultusunda, yükselişini sürdürmesini beklediğimiz Ekim Vadeli 30 Sözleşmesinde ilk destek seviyesi olan 11450 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Sözleşmenin dünkü değer kazanımı ile ilk direnç seviyesi olarak gördüğümüz 11800’ün üstünde kapanış gerçekleştirmesinin ardından 12100 seviyesi ilk ara direnç olarak izlenebilir.

Bu seviyenin aşılması durumunda 12500 ve 12727 seviyeleri sıradaki dirençler olarak izlenebilir. Beklentimizin aksine, olası bir satış baskısı görülmesi durumunda ise 11450 ve 11111 seviyeleri alt destekler olarak takip edilebilir."