Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.08.2024 09:00 Güncelleme: 08.08.2024 13:27

A1 Capital'den piyasa haberleri

A1 Capital, Temmuz 2024'te Türkiye'de ebebek mağazaları ve e-ticaret kanalından satılan toplam ürün adedi 7.519.616 olarak gerçekleşmişken, bu sayının Temmuz 2023'te 7.007.666 olduğunu belirtti.
A1 Capital'den piyasa haberleri

A1 Capital'in değerlendirmesine göre, AKYHO… Şirket bağlı ortaklığı Nanox Kimyasal Ürünler San. ve Tic. A.Ş. ile KKTC'de yerleşik bir şirket arasında; faaliyet alanları dahilinde dezenfektan grubu içinde bakteri, virüs ve mantarların yok edilmesinde dünyadaki otoriteler tarafından kabul görmüş klordioksit bileşeni içeren; içme suyu, yüzme havuzu, süs havuzu, otel, spor merkezleri vb. birçok sahada nitelikli dezenfeksiyon sağlayan markamız OXİNAX ürününün KKTC'de pazarlama ve satışı konularında Distribütörlük Sözleşmesi imzalandı. Değerlendirmede şu veriler yer aldı:

''EBEBK… Temmuz 2024'te Türkiye'de ebebek mağazaları ve e-ticaret kanalından satılan toplam ürün adedi 7.519.616 olarak gerçekleşmişken, bu sayı Temmuz 2023'te 7.007.666'dır. Temmuz 2024'te sona eren 7 aylık dönemde Türkiye'de ebebek mağazaları ve e-ticaret kanalından satılan toplam ürün adedi 52.319.768 olarak gerçekleşmişken, bu sayı 2023'ün aynı döneminde 46.894.807'dir.

''ECILC… 05.04.2024 tarihli açıklama ile, Eczacıbaşı Monrol Nükleer Ürünler Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin ödenmiş sermayesindeki yüzde 50'lik payının Curium International Trading B.V. ("Alıcı") tarafından satın alınmasına ilişkin bir Pay Devir Sözleşmesi imzalandığı kamuoyuna duyurulmuştu. Söz konusu açıklamada, payların devrinin gerçekleşmesi için belirtilen ön koşullar arasında yer alan Rekabet Kurulu iznine ilişkin olarak, Alıcı tarafından yapılan başvuru kapsamında Rekabet Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, ilgili işlemin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 10. maddesinin birinci fıkrası uyarınca nihai incelemeye alınmasına karar verildiği bilgisi Şirkete iletilmiştir.

''PASEU… Şirket 03.05. 2024 tarihli Özel Durum Açıklaması yaparak; 24.04.2024 tarihli KAP duyurusunda Yönetim Kurulu'nun Demir İpek Yolu güzergâhında Çin-Türkiye-Avrupa ve tersi yönde demiryolu kombine yük taşımacılığı hacmini arttırmak amacıyla şirket kurma ve/veya işbirliği yapma konusunda yetkilendirme yaptığı hususunu kamuoyu ve yatırımcılarımız ile paylaşmış ve söz konusu yetkilendirme kapsamında Şirketin Azerbaycan'ın önde gelen gruplarından NB Holdinq ASC ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde ortaklık kurma konusunda son aşamaya gelindiğini duyurmuştu. Bu kapsamda sözkonusu ortaklık süreçleri tamamlanmış olup; Azerbaycan merkezli Terminal Management şirketinin %50 hissesinin Şirketçe satın alınması gerçekleşmiş ve tescil edilmiştir. Kurulan bu ortaklık her iki tarafa da liman ve lojistik merkez işletmeciliği, Orta Koridor üzerinden yapılacak yük taşımacılığı ve bölgede verilecek lojistik hizmetlerinde önemli fırsatlar ve kazanımlar sunacaktır. Bu girişim sonucunda Orta Koridor'da Şirketin faaliyetlerini odağına alacak ve önceliklendirecek; Bakü merkezli, Türkiye ve Azerbaycan ortak işgücünü kullanacak; dış ticaretin büyümesine katkı sağlayacak bir yapı kurulmuş olacaktır.

''TSKB… Banka, Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kurumu'ndan (ITFC) ülkemizde doğu ve güneydoğu bölgelerinde 2023 yılının Şubat ayında gerçekleşen depremlerden etkilenen illerdeki ekonomik faaliyetlerin yeniden inşa edilmesi, güçlendirilmesi kapsamında özel sektör firmaların işletme sermayesi ihtiyaçlarının giderilmesinin finansmanı amacıyla, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı geri ödeme garantisi ile temin edilen 50 milyon ABD Doları tutarındaki finansman anlaşmasını 07.08.2024 tarihinde imzalamıştır.''