Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.09.2024 09:00 Güncelleme: 09.09.2024 10:32

A1 Capital: Kısa vadeli indikatörlerde güç kaybı derinleşmeye devam ediyor

A1 Capital'in raporuna göre geçen haftanın son işlem gününde kapanışa doğru gelen panik satışlarla beraber 9765 seviyesine geri çekilmesini ve hemen üzerinde kalınmasını olumsuz görünümü artırıyor.
A1 Capital: Kısa vadeli indikatörlerde güç kaybı derinleşmeye devam ediyor

A1 Capital, Borsa İstanbul'un 73.72 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladığını belirterek şu açıklamada bulundu:

"Geçen haftanın son işlem gününde BİST 100 endeksi volatil bir seyir izledi. Gün içindeki hareketlilik belirgindi ve endeksin değerinde önemli dalgalanmalar yaşandı. Özellikle son saatlere doğru yaşanan geri çekilme hareketlerine karşı gün içinde ara ara toparlanma çabalarına rağmen satış baskısına yenik düştü. BİST 100 endeksi, Cuma gününe 9936.20 puandan yatay negatif başladı.

Gün sonunda da %1.67 ve haftalık %3.35 değer kaybı ile endeks 9771.16 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Borsa İstanbul, 73.72 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı. 18 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 82 şirket negatif olarak kapattı. En çok artan sektör endeksi; “Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı” olurken, en çok düşen sektör endeksi ise; “Bankacılık, Aracı Kurumlar ve İletişim” oldu.

Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Astor ve Petkim hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Akbank, Yapı Kredi ve Turkcell hisselerinden geldi. Teknik göstergeleri incelediğimizde, geçen hafta arka arkaya gelen son 4 işlem günündeki satış baskısıyla kısa vadeli indikatörlerde güç kaybı derinleşmeye devam ediyor.

Diğer yandan en son raporumuzda destek olarak takip ettiğimiz 9840 noktasını kırarsa 9765 seviyesine kadar geri çekilebileceğini belirtmiştik. Geçen haftanın son işlem gününde kapanışa doğru gelen panik satışlarla beraber 9765 seviyesine geri çekilmesini ve hemen üzerinde kalınmasını olumsuz görünümü artırıyor. Gün içinde bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamadığını takip edeceğiz.

Ancak 9765’in altına inilmesi endekste güç kaybını daha da artırabilir. Bu nedenle taşınan pozisyonlar açısından 9765’in altındaki hareketlerde daha temkinli kalınmasını öneriyoruz. Diğer taraftan, Fitch Cuma günü yaptığı açıklamada kredi notumuzu bir kademe daha artırarak BB- seviyesine yükseltirken, pozitif olan görünümü ise durağan olarak belirledi. Piyasalardaki beklenti de notun bir kademe artırılacağı yönündeydi.

Fitch’in Türkiye’nin notunu yukarı yönlü revize etmesiyle bugün tepki hareketinin gelebileceği günde ilk etapta 9840 direnç seviyesini takip edeceğiz. Bu seviyenin aşılması halinde 9950 seviyesine kadar hareketin devamı beklenebilir."