Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.08.2024 09:00 Güncelleme: 07.08.2024 10:17

A1 Capital: Haftanın ilk işlem gününde oldukça volatil hareketler gözlendi

A1 Capital'in değerlendirmesine göre, geçen haftadan bu yana geri çekilme serisinin ardından haftanın ilk işlem gününde de oldukça volatil hareketler gözlendi.
A1 Capital: Haftanın ilk işlem gününde oldukça volatil hareketler gözlendi

A1 Capital'den gelen değerlendirmeye göre, geçen haftadan bu yana geri çekilme serisinin ardından haftanın ilk işlem gününde de oldukça volatil hareketler gözlendi. Dün bir nebze olsun tedirginlik havası kalksa da gün sonunda yükseliş denemelerinin zayıf kaldığı belirtilen değerlendirmede şunlar aktarıldı:

''BİST 100 endeksi, dün 268.26 puan artışla 10161 puandan başladı. Güne güçlü yükselişle başlayan endekste, günün ikinci yarısından sonra gelen güç kaybıyla alımların satışları karşılayamadığı görüldü.

''Gün sonunda yüzde 0.12 sınırlı değer kaybeden BIST100 endeksi 9881.23 seviyesinden tamamladı. Endekste dün 9881- 10193 bandında hareket gözlendi.

''En çok düşen sektör endeksleri; “Sigortacılık, Bankacılık ve Gıdaİçecek” olurken, en çok artan sektör endeksleri ise; “Madencilik, Kobi-Sanayi ve Bilişim” oldu.

''Endekse puan bazında en yüksek negatif etki; Akbank, Anadolu Efes ve İş Bankası C grubu hisselerinden, en yüksek pozitif etki ise; Tüpraş, Turkcell ve Bim Mağazaları hisselerinden geldi.

''Endeksin günlük grafiğinde teknik göstergelere baktığımızda dünkü alımlar sonrasında aşırı satım yani destek bölgesinden bir toparlanma çabası olmasına rağmen genelinde negatif görünüm korunuyor.

''Dün sabahki yükselişin devamının bugünde gelmesi durumunda 10036 seviyesini takip edeceğiz. Bu seviyenin aşılabilmesi pozitif görünümü arttıracaktır.

''Bu direncin aşılması ile 10250 ile 10383 seviyelerini üst dirençler olarak takip edeceğiz.

''Geri çekilme hareketlerinin devamında ise 9765 seviyesini ilk destek olarak izleyeceğiz.

''Bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece mevcut pozisyonların sürdürülmesini olumlu bulmakla beraber kısa vadeli olarak pozisyonlar artırılabilir.''