Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.08.2024 09:00 Güncelleme: 14.08.2024 09:28

A1 Capital: Güne yatay pozitif başlayan endekste geri çekilme hareketi görüldü

A1 Capital, güne yatay pozitif başlayan endekste, gün boyunca ara ara güç kaybının devamıyla geri çekilme hareketi görüldüğünü bildirdi.
A1 Capital: Güne yatay pozitif başlayan endekste geri çekilme hareketi görüldü

A1 Capital’in raporuna göre, güne yatay pozitif başlayan endekste, gün boyunca ara ara güç kaybının devamıyla geri çekilme hareketi görüldü. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Seans kapanışına doğru tepki alımlarının güçlenmesiyle birlikte önceki iki işlem günündeki zayıf seyrin yerini pozitif görünüme bıraktı.

“BİST 100 endeksi dün güne 13.62 puan artışla 9842 puandan başladı. Gün sonunda %0.94 değer kazanımı ile BIST100 endeksi 9920.61 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Borsa İstanbul, 78.65 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı. 62 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 38 şirket negatif olarak kapattı.

“En çok artan sektör endeksleri; “Bankacılık, Bilişim ve Teknoloji” olurken, en çok düşen sektör endeksleri; “İletişim, Tekstil-Deri ve Sigortacılık” oldu.

“Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Akbank, Yapı Kredi ve Bim Mağazaları hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Sasa, Türk Havayolları ve AG Anadolu Grubu hisselerinden geldi.

“Endekste dünkü işlem gününde 9708-9920 bandında hareket gözlendi. Günün en yüksek seviyesine yakın kapanış gerçekleşti.

“Günlük grafiğinde teknik göstergelere baktığımızda hem dün gelen alımlar ile beraber hem de günün en yüksek seviyesine yakın seviyelerdeki kapanışla indikatörlerdeki toparlanma çabasına içerisinde olduğunu söyleyebiliriz.

“Saatlik grafiğini incelediğimizde de yukarı yönlü hareketlerinin olmasını olumlu karşılıyoruz.

“Dünkü yükselişin devamının bugünde gelmesi durumunda 10036 seviyesini takip edeceğiz. Bu seviyenin aşılabilmesi pozitif görünümü arttıracaktır.

“Bu direncin aşılmasıyla 10165 ile 10250 seviyelerini üst dirençlere kadar yükselişi sağlayacaktır.

“Geri çekilme hareketlerinin devamında ise 9765 seviyesini ilk destek olarak izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece mevcut pozisyonların sürdürülmesini olumlu bulmakla beraber kısa vadeli olarak pozisyonlar artırılabilir.”