Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.08.2024 09:00 Güncelleme: 23.08.2024 12:38

A1 Capital: Endeks güne tepki alımları ile başladı

A1 Capital'in raporuna göre önceki günlerdeki geri çekilmelerin ardından, endeksin güne tepki alımları ile başladığını duyurdu.
A1 Capital: Endeks güne tepki alımları ile başladı

A1 Capital'in BIST100 teknik analizinde şu değerlendirmeler yer aldı:

"Önceki günlerdeki geri çekilmelerin ardından, endeks güne tepki alımları ile başladı. Başlangıçta olumlu bir hava hakimken, günün ilerleyen saatlerinde bu alımların etkisi zayıfladı ve kapanışa doğru geri çekilme hareketleri gözlemlendi. Ancak, gün boyunca yaşanan dalgalanmalara rağmen, endeks sınırlı da olsa günü pozitif bir kapanışla sonlandırdı.

BİST 100 endeksi, dün 74.69 puan artışla 9979.48 puandan başladı. Gün sonunda %0.17 sınırlı değer kazanımı ile endeks 9921.40 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul, 84.83 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı. 48 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 49 şirket negatif olarak kapattı.

En çok artan sektör endeksleri; “Madencilik, İnşaat ve Kobi-Sanayi” olurken, en çok düşen sektör endeksleri; “İletişim, Turizm ve Gıdaİçecek” oldu.

Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Yapı Kredi, Bim Mağazaları ve Enka İnşaat hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Turkcell, Türk Havayolları ve Anadolu Efes hisselerinden geldi.

Endeksin teknik göstergelerine baktığımızda önceki iki işlem günündeki geri çekilmenin ardından tepki denemeleriyle birlikte toparlanma çabası içine girdiğini gözlemliyoruz.

Ayrıca orta vadeli gösterge olan MACD’nin de yukarı yönlü hareketine devam etmekte ve AL sinyali üretmeye yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Dünkü pozitif seyrin daha da güçlenmesi halinde 10036 seviyesi takip edilebilir.

Bu direncin aşılmasıyla daha önce birkaç kez test edilen ve bu yüzden önemli bulduğumuz 10165 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamadığını izleyeceğiz.

Olası tepki alımlarının satışları karşılayamadığı durumunda ise 9840 seviyesi ilk destek olarak izlenebilir.

Bu seviyenin üzerinde kalınamadığı takdirde 9765 ve 9650 desteklerini dikkate alacağız."