Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.09.2024 09:00 Güncelleme: 16.09.2024 09:03

A1 Capital: Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi'nde alıcılı seyir gün boyu etkisini sürdürdü

A1 Capital, güne satış baskısı ile başlayan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi'nde öğlene doğru başlayan alıcılı seyrin gün boyu etkisini sürdürdüğünü ve sözleşme günü yüzde 1.64 değer kazanımı ile 10940.25 seviyesinden tamamladığını bildirdi.
A1 Capital: Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi'nde alıcılı seyir gün boyu etkisini sürdürdü

A1 Capital’in raporunda güne satış baskısı ile başlayan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi’nde öğlene doğru başlayan alıcılı seyrin gün boyu etkisini sürdürdüğünü ve sözleşme günü yüzde 1.64 değer kazanımı ile 10940.25 seviyesinden tamamladığı belirtildi. Raporun devamında şöyle denildi:

“Sözleşmenin güçlü bir tepki alımı yaşadığı bir işlem gününün ardından tekrardan güçlü bir alıcılı seyir yaşamasını ve günü neredeyse gün içinde gördüğü en yüksek değerden kapamış oluşunu olumlu karşılıyoruz. Perşembe günü ABD’de önemli bir veri olarak takip ettiğimiz Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE)’nin beklentilere paralel gelmesi ve ECB, mevduat faiz oranını yüzde 3,50 seviyesine çekmiş oluşunun dünya geneline verdiği pozitif sinyaller ile beraber yükselen piyasada, son işlem gününde de ülkemizde TÜFE beklentileri açıklandı.

“Bu açıklanan verilerin beklenenden çok daha iyi gelmesinin tıpkı Cuma gününe yansıdığı gibi bugüne de yansımasını bekliyoruz. Buna karşın ABD’de hala resesyon ihtimalinin puanlanıyor olması ve ABD başkan adayı Donald Trump’a ikinci kere suikast girişiminde bulunulması piyasayı olumsuz etkileme ihtimali olan faktörlerden bazıları. Perşembe gelen tepki alımları ile toparlanan, son işlem gününde görülen alıcılı seyir ile güç kazanmaya devam eden teknik göstergelerde, neredeyse tamamının olumlu seyirde ilerlediğini gözlemliyoruz.

“Buna ek olarak hem orta vadeli indikatörlerin hem de kısa vadeli indikatörlerin tamamının AL sinyallerini muhafaza ediyor olmasının tepkinin devamın geleceğinin sinyallerini verdiğini düşünüyoruz. Beklentimiz doğrultusunda, 10840 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir.

“Geçtiğimiz hafta verdiğimiz önemli bir direnç seviyesi olan 11111’i güçlü alıcılı seyir ile aşan sözleşmede artık 11500 ve 11874 seviyeleri ilk dirençler olarak izlenebilir. Beklentimizin aksine seyrin tersine dönmesi ve satış baskısının görülmesi durumunda ise 10840 ve 10700 seviyeleri ilk destek seviyeleri olarak takip edilebilir.”