Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.08.2024 09:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:12

A1 Capital: Bugün gerçekleşecek kapanışı önemli buluyoruz

A1 Capital'in analizine göre bugün gerçekleşecek olan kapanış güç kaybı konusu nedeniyle önemli olacak.
A1 Capital: Bugün gerçekleşecek kapanışı önemli buluyoruz

A1 Capital'in BIST100 değerlendirmesinde şu ifadeler yer aldı:

"Dün güne yatay negatif başlayan endekste, gün boyunca geri çekilme hareketlerinin etkili olmasıyla birlikte zayıf seyir izlendi. BİST 100 endeksi, dün 16.02 puan düşüşle 10038.19 puandan başladı. Gün sonunda %0.72 değer kaybı ile endeks 9982.28 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul, 94.07 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı. 25 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 74 şirket negatif olarak kapattı. En çok artan sektör endeksleri; “Madencilik ve Ulaştırma” olurken, en çok düşen sektör endeksleri; “İletişim ve Gıda-İçecek” oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Kozal, Türk Havayolları ve Yapı Kredi Bankası hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Turkcell, Bim Mağazaları ve Coca Cola hisselerinden geldi.

Endeksin teknik göstergelerine baktığımızda bir önceki gün tepki alımları ile toparlanma gördüğümüz kısa vadeli göstergelerin dün para çıkışı ve günlük hacim artışı ile beraber yaşanan güç kaybı sonrasında tekrar hafif bozulmaların olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle saatlik bazda baktığımızda gün içi grafiklerde göstergelerdeki bozulmanın belirginleşmiş olması da satış baskısının etkili olabileceğini düşündürüyor.

Ayrıca dün, TCMB’nin faiz kararı sonrasında açıklanan PPK karar metninde; “enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır" ifadesinin tekrarlanarak sıkı duruşun altının çizilmesinin ardından hareketler giderek zayıfladı.

Endekste yükseliş hareketlerinin tekrar ivme kazanabilmesi için 10036’nın üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Aksi halde güç kaybının devamını görebiliriz. Bu nedenle bugün gerçekleşecek kapanışı önemli buluyoruz. Gün içi hareketlerde 9940’in altına inilmesi durumunda ise ilk etapta 9765’e kadar geri çekilme beklenebilir."