Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.09.2024 09:00 Güncelleme: 16.09.2024 09:03

A1 Capital: Borsa İstanbul, 79.80 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı

A1 Capital'in analizine göre geçen haftanın ilk yarısında ara ara yükseliş hareketleri gözlenen endekste, genele yayılan volatil hareketlerin hakim olmasıyla piyasa yön bulmakta zorlandı.
A1 Capital: Borsa İstanbul, 79.80 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı

A1 Capital, tepki alımlarının devam etmesi ve satışların karşılanması halinde ilk direnç seviyesi olarak 9765 seviyesini takip edeceklerini bildirerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Geçen haftanın ilk yarısında ara ara yükseliş hareketleri gözlenen endekste, genele yayılan volatil hareketlerin hakim olmasıyla piyasa yön bulmakta zorlandı. Haftanın geri kalan iki işlem gününde tepki alımlarının güç bulmasıyla önceki günlerin aksine olumlu seyrini sürdürdü.

Endeks, haftanın son işlem gününde 16.16 puan artışla 9537.20 puandan başladı. Gün sonunda da %1.73 değer kazanımı ile endeks 9685.49 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Borsa İstanbul, 79.80 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 90 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 10 şirket negatif olarak kapattı. En çok artan sektör endeksi; “Madencilik, Aracı Kurumlar ve Finansal Kiralama-Faktoring” olurken, en çok düşen sektör endeksi ise; “İletişim” oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Tüpraş, Türk Havayolları ve Bim Mağazaları hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Turkcell, Yapı Kredi ve Tav Havalimanları hisselerinden geldi.

Günlük grafiğinde teknik göstergelerini incelediğimizde haftanın son iki işlem gününde pozitif kapatan endeksin kısa vadeli indikatörlerinde toparlanma gözükmekle birlikte orta vadeli gösterge olan MACD’nin henüz AL sinyali üretmemiş olsa da yönünü hafif yukarıya çevirmesi olumlu bir faktör olarak değerlendiriyoruz. Endekste, gün içinde 9427-9685 bandında hareket gözlendi. Gün sonunda günün en yüksek seviyesi olan 9685 seviyesinden kapatmış olmasını da olumlu karşılıyoruz.

Cuma günü genele yayılan yükselişin seans kapanışına doğru kuvvetlenmesi ve düşen trendin üzerinde kalmasıyla pozitif görünümü arttırmakla birlikte düşen kanalın üst bandına yaklaştığını gözlemliyoruz. Tepki alımlarının devam etmesi ve satışların karşılanması halinde ilk direnç seviyesi olarak 9765 seviyesini takip edeceğiz. Olası geri çekilme halinde düşen trendin alt bandına yaklaşacağından satış baskısı artacağı için ilk etapta 9520 destek seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalınamadığı takdirde 9330 ve 9250 desteklerini dikkate alacağız."