Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.09.2024 09:00 Güncelleme: 10.09.2024 09:04

A1 Capital: Borsa İstanbul, 66.17 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı

A1 Capital'ın raporuna göre geçen haftadan bu yana satış baskısıyla karşılaşan endeksin günlük grafiğinde teknik göstergelerini incelediğimizde zayıf görünüm devam ediyor.
A1 Capital: Borsa İstanbul, 66.17 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı

A1 Capital, son kapanışta görülen değer kaybının ardından endeksin son işlem gününde gördüğü en düşük seviyeden kapatmış olmasını olumsuz karşıladıklarını bildirerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"BİST 100 endeksi haftaya pozitif başlasa da gün içinde bu yükselişini koruyamadı. Gün boyunca volatil hareketlerin ön planda olduğu ve yükseliş denemelerinin başarısız kalmasıyla önceki günlerde yaşanan satış baskısı devam etti.

Endeks, dün 24.08 puan artışla 9795.24 puandan pozitif başladı. Gün sonunda da %0.73 değer kaybı ile endeks 9699.56 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Borsa İstanbul, 66.17 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı. 27 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 68 şirket negatif olarak kapattı.

En çok artan sektör endeksi; “Gıda-İçecek, Bilişim ve Sigortacılık” olurken, en çok düşen sektör endeksi ise; “Madencilik, Aracı Kurumlar ve İnşaat” oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Bim Mağazaları, Coca Cola ve Anadolu Efes hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Koç Holding, Yapı Kredi ve Türk Havayolları hisselerinden geldi.

Geçen haftadan bu yana satış baskısıyla karşılaşan endeksin günlük grafiğinde teknik göstergelerini incelediğimizde zayıf görünüm devam ediyor. Öte yandan saatlik grafiğini incelediğimizde kısa vadeli göstergelerin aşırı satım yani destek bölgelerine yaklaştığını gözlemliyoruz.

Son kapanışta görülen değer kaybının ardından endeksin son işlem gününde gördüğü en düşük seviyeden kapatmış olmasını olumsuz karşılıyoruz. Öncelikle, bu sert geri çekilmenin sürmesi durumunda 9650 seviyesi ilk destek olarak izlenebilir.

Bu seviyenin üzerinde kalınamadığı takdirde 9520 ve 9424 desteklerini dikkate alacağız. Tepki alımlarının başlaması durumunda eski önemli destek olan, şimdi ise ilk ara direncimiz olarak gördüğümüz 9765 seviyesi takip edilebilir. Bu direncin aşılmasıyla 9840 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamadığını izleyeceğiz."