Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.09.2024 09:00 Güncelleme: 02.09.2024 11:18

A1 Capital: BIST100 teknik göstergelere paralel olarak yükseliş sinyali vermekte

A1 Capital, son işlem gününde endeksin güne geri çekilme hareketi ile başladığını açıkladı.
A1 Capital: BIST100 teknik göstergelere paralel olarak yükseliş sinyali vermekte

A1 Capital'ın değerlendirmesine göre borsanın geneline yeşil rengin hakim olduğu bu günde 75 hisse günü değer kazanarak kazanırken 25 hisse ise değer kaybı ile günü sonlandırdı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Son işlem gününde endeks güne geri çekilme hareketi ile başladı. Ancak öğlen saatlerinde başlayan alıcılı seyir ile bu durum tersine döndü ve BİST100 endeksi günü %0.78 değer kazanımı ile 9833.22 seviyesinden tamamladı Borsa İstanbul, 85.86 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı.

Borsanın geneline yeşil rengin hakim olduğu bu günde 75 hisse günü değer kazanarak kazanırken 25 hisse ise değer kaybı ile günü sonlandırdı. Borsanın son günlerdeki pozitif seyrini sürdürdüğü bu son işlem gününde Turizm, Sigorta ve Metal Eşya Makine sektör endeksleri, bu pozitif seyire yüzdesel bazda en yüksek katkı sağlayan sektör endeksleri oldu.

Öte yandan Ticaret, Madencilik ve Gıda-İçecek endeksleri ise BİST100 endeksindeki pozitif kapanışa rağmen değer kaybı ile günü tamamlayan sektör endeksleri oldular. Endekste bir önceki gün en çok geri çekilen hisselerden olan Eczacıbaşı Yatırım, Borusan ve Aksa Akrilik şirketleri yüzdelik bazda en yüksek olumlu katkıyı veren hisseler oldu. Diğer taraftan Odaş Elektrik, Oyak Çimento ve Bim Birleşik Mağazalar ise günün yüzdelik bazda değerini en çok yitiren şirketleri oldu.

Teknik göstergelere baktığımız zaman, son günlerde görülen pozitif kapanışlar eşliğinde hepsinin yönünü yukarı çevirdiğini gözlemliyoruz. Hem kısa vadeli indikatörler, hem de orta vadeli indikatörler AL sinyallerini üretmiş durumdalar. Buna ek olarak son işlem gününde görülen yükseliş eşliğinde düşen trendin kırıldığını görüyoruz. Bu durum aynı zamanda alçalan takoz formasyonunun da tamamlandığı anlamına geldiğinden teknik göstergelere paralel olarak yükseliş sinyali vermekte.

Amerikadan gelen olumlu tüketici güven endeksi verisi, enflasyon beklentilerinin paralel gelmesi ve Euro Bölgesi enflasyonunun sert düşüşü gibi makroekonomik anlamda olumlu verilerin yatırımcı psikolojisine de olumlu yansıyacağı kanaatindeyiz.

Öncelikle, 9420 ilk destek seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Bu seviyenin üzerinde kalınamadığı takdirde 9360 ve 8900 desteklerini dikkate alacağız. Ancak, beklentimiz paralelinde, yükselişin sürmesi durumunda 9840 ve 10036 seviyeleri ilk ara direnç seviyeleri olarak izlenebilir."