Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.08.2024 09:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:08

A1 Capital: 9765 destek seviyesine dikkat edilmeli

A1 Capital, cuma günü yaşanan geri çekilme hareketleri ile tekrar düşen kanalın üst bandına denk gelen endekste bugün zayıf hareketlerin devam etmesi halinde düşen kanalın içine tekrar gireceğinden satış baskısının artabileceğini bildirdi.
A1 Capital: 9765 destek seviyesine dikkat edilmeli

A1 Capital’in değerlendirmesinde endekste gün boyunca volatil hareketlerin hakim olmasıyla piyasanın yön bulmakta zorlandığı belirtildi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Haftanın son işlem gününe yükseliş ile başlayan endekste, gün boyunca volatil hareketlerin hakim olmasıyla piyasa yön bulmakta zorlandı. Gün içinde yükselişler görülse de kalıcılık sağlanamadığı için seans kapanışına doğru satış baskının artmasıyla birlikte risk iştahı düştü.

“BİST 100 endeksi, Cuma günü 58.45 puan artışla 10041 puandan başladı. Gün sonunda %1.61 değer kaybı ile endeks 9821.96 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

“Borsa İstanbul, 75.98 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı. 18 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 80 şirket negatif olarak kapattı.

“En çok düşen sektör endeksleri; “Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı, Bankacılık ve Aracı Kurumlar” oldu.

“Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Türk Havayolları, Çimsa ve Türk Telekom hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Bim Mağazaları, Akbank ve Sabancı Holding hisselerinden geldi.

“Endekste gün içinde 9821-10055 bandında hareket gözlendi. Günün en düşük seviyesinden kapanış gerçekleşti. Günün en düşük seviyesinden kapanış yapmasını ise olumsuz bir faktör olarak değerlendiriyoruz.

“Buna ilaveten günlük grafiğinde teknik göstergelere baktığımızda son işlem günündeki satış baskısıyla indikatörlerin bozulmalarıyla birlikte saatlik grafiğine baktığımızda da bazı kısa vadeli indikatörlerin aşırı satım yani destek bölgelerine yaklaştığını gözlemliyoruz.

“Cuma günü yaşanan geri çekilme hareketleri ile tekrar düşen kanalın üst bandına denk gelen endekste bugün zayıf hareketlerin devam etmesi halinde düşen kanalın içine tekrar gireceğinden satış baskısı artabilir. Bu yüzden 9765 destek seviyesine dikkat edilmeli.

“Bu seviyenin de kırılması halinde geri çekilme hareketleri hızlanacağı için sırayla 9650 ve 9424 seviyelerini takip edeceğiz.

“Olası tepki alımlarının ağır basması halinde ise 9940 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamadığını izleyeceğiz. Bu seviyenin aşılabilmesi pozitif görünümü arttıracaktır.

“Bu direncin aşılması ile ilk etapta hareketlerin devamı 10036 seviyesine kadar beklenebilir.”