Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.08.2024 19:00 Güncelleme: 16.08.2024 10:18

94 yaşındaki eski Japon asker: Çin'de işlediğimiz suçlar için af diliyorum

1931 yılında Çin'e işgal savaşı başlatan Japon ordusuna katılan Japon vatandaşı Shimizu Hideo, Çin'de işledikleri suçlar için özür ve af diledi.
94 yaşındaki eski Japon asker: Çin'de işlediğimiz suçlar için af diliyorum

Japon işgalciler tarafından kurulan 731. Birim’de görevli olan Shimizu Hideo, bugün Çin’in Harbin kentine bağlı Pingfang semtinde yer alan Çin’i İşgal Eden Japon Ordusu 731. Birimine Ait Suçları Teşhir Salonu’nu ziyaret etti.

Shimizu Hideo, 731. Birim’e bağlı muhafız askerlerin konutu, birimin ana binası, mikrobiyoloji laboratuvarı ve hapishanenin kalıntılarını doğruladı ve “Af Dileme ve Savaşa Hayır” yazılı barış anıtı önünde özür ve af diledi.

Shimizu Hideo, “Çinli mağdurlara, 731. Birim’in suçlarından zarar görenlere ve kurbanlardan içtenlikle özür ve af dilemek istiyorum.” dedi.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya tarafından kurulan 731. Birim, biyolojik silah geliştirme ve medikal araştırmalar yürütüyordu. Çin’in Harbin kentinin Pingfang semtinde faaliyet gösteren 731. Birim, Çinliler üzerinde onlar hayattayken korkunç deneyler yaparak yüzbinlerce insanın ölümüne neden oldu.