Savunma Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.08.2024 13:01 Güncelleme: 13.08.2024 13:11

8'inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması sona erdi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kara Kuvvetleri Avrupa ve Afrika Komutanlığı tarafından Almanya'daki Hohenfels Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen "8'inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması"nın Türk Silahlı Kuvvetlerinin şampiyonluğuyla sona erdiğini bildirdi.
8'inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması sona erdi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kara Kuvvetleri Avrupa ve Afrika Komutanlığı tarafından 4-12 Ağustos 2024 tarihleri arasında Almanya’daki Hohenfels Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen “8'inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması” Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şampiyonluğuyla sona erdi.

Yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra; ABD, Fransa, Belçika, Almanya, İtalya, Yunanistan, Hollanda, İspanya, İsviçre, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Macaristan, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg ve Slovenya katıldı. Toplam 19 ülkeden 36 timin yer aldığı yarışmaya Türkiye'yi de Kara Kuvvetleri Komutanlığından ve Özel Kuvvetler Komutanlığından birer tim temsil etti. Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı sorumluluğunda yarışmaya katılan her iki tim de başarılar elde etti.  

Kara Kuvvetleri Komutanlığının timi yarışmayı 1’inci olarak tamamlarken, Özel Kuvvetler Komutanlığı da görevli tim de 2’nci olarak başarı sağladı.

Yarışmada başarı elde eden ilk 10 ülke sıralaması şu şekilde:

''1. Türkiye (Kara Kuvvetleri Komutanlığı)
''2. Türkiye (Özel Kuvvetler Komutanlığı)
''3. Finlandiya ve ABD
''4. Yunanistan
''5. Belçika 
''6. İrlanda
''7. ABD
''8 Hollanda
''9 İtalya
''10.Çek Cumhuriyeti''