Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.08.2024 12:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:11

7 ildeki yangınlarda 22 şüpheli gözaltına alındı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 12-17 Ağustos tarihleri arasında 7 ilde meydana gelen orman yangınları hakkında ilgili yürütülen soruşturmalarda 22 şüphelinin gözaltına alındığı ve şüphelilerden 9'unun tutuklandığını duyurdu.
7 ildeki yangınlarda 22 şüpheli gözaltına alındı

Adalet Bakanı Tunç, 12-17 Ağustos tarihleri arasında Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak olmak üzere 7 ilde meydana gelen orman yangınları hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalara ilişkin bilgiler verdi.

Bakan Tunç, soruşturmalar kapsamında şu ana kadar; toplam 22 şüphelinin gözaltına alındığını, şüphelilerden 9'unun tutuklanırken 5'i hakkında adli kontrol kararı verildiği ve 1'inin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını açıkladı.

Ayrıca 7 şüphelinin gözaltı işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Tunç, "Yangınlarla ilgili soruşturmalar titizlikle ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Hayat kaynağımız ormanlarımıza sahip çıkmak hepimizin görevidir. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Yeşil Vatan’ımızı korumak için fedakarca görev yapan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum." dedi.