Kitap Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.08.2024 16:00 Güncelleme: 21.08.2024 21:48

6. Edremit Kitap Fuarı'nda ikinci gün

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Edremit Kitap Fuarı, ikinci gününde de yoğun bir katılım ve çeşitli etkinliklerle devam etti.
6. Edremit Kitap Fuarı'nda ikinci gün

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 6. Edremit Kitap Fuarı’nda çocuklarla birlikte resim atölyesine katıldı. Ressam Şahika Çağlar’ın eşliğinde düzenlenen atölyede, Başkan Ertaş çocuklarla birlikte resim yaptı.

Etkinlik sırasında Başkan Ertaş, "Hayallerini kağıda çizen çocuklarımızla hayallerini yeşile, maviye, mora, pembeye boyadık. Fuar boyunca çocuklarımızla bu güzel atölyede birlikte çalışacak olan herkese teşekkür ediyorum ve tüm çocuklarımızı 'Ben Buradayım Sanat Atölyesi'ne davet ediyorum" dedi.

Fuarın konuklarından biri olan önceki dönem TBMM Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Güldal Mumcu oldu. Güldal Mumcu, Türkiye’nin önde gelen gazetecilerinden Uğur Mumcu’nun hayatını ve yaşadıklarını anlattı.

Arabasına konan bir bomba ile öldürülen Uğur Mumcu’nun inandığı değerler uğruna verdiği mücadeleyi aktaran Mumcu, bu acı dolu dönemi "İçimden Geçen Zaman" adlı kitabında kaleme aldığını belirtti. Söyleşinin sonunda Güldal Mumcu’ya teşekkür plaketini Başkan Ertaş takdim etti.

Ayrıca, "Mandıra Filozofu" karakteriyle tanınan yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı da 6. Edremit Kitap Fuarı’nda sevenleriyle buluştu. Saçıntı, hayata farklı açılardan bakmanın önemine değinirken, güldüren ve düşündüren üslubuyla izleyicilerin ilgisini çekti. Etkinlik sonunda Saçıntı’ya teşekkür plaketini Ertaş takdim etti.