Kültür Sanat Kaynak: Ahmet Münir EREN 26.04.2024 11:58

4. kez İstanbul Jewelery Show 'da ziyaretçileriyle buluştu

Mücevher İhracatçıları Birliği ve İstanbul Jewelry Show'un desteğiyle gerçekleşen "Art for Jewellery - Inspiration Hub" ve "Mücevherin Zaman Tüneli", dördüncü kez tarih, kültür, sanat ve mücevheri fuar ziyaretçileriyle bir araya getirdi.
4. kez İstanbul Jewelery Show 'da ziyaretçileriyle buluştu

Lion Diamond Kurucusu Öznur Yakın ve Mücevher Marka Danışmanı Aylin Gözen’in projelendirdiği Art for Jewellery’de 4 gün boyunca çeşitli panellerle alanında uzman kişilerin söyleşilerinde mücevher trendlerinin ve sanatın ilham veren yönlerinin üzerine ilgi çekici konuşmalar gerçekleşti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın, Art for Jewellery’nin Turquality kapsamına alındığını ve önümüzdeki aylarda mücevher sektörümüzü “Art for Jewellery” ile daha kapsamlı şekilde dünyaya tanıtacaklarının altını çizdi. Ardından sözü, açılışta onur konuğu olarak katılan Dünya Mücevherciler Konfederasyonu (CIBJO) Başkanı Dr. Gaetano Cavalieri aldı ve etkinliğin öneminden, dünyadaki gelişmelerden bahseden önemli bir konuşma yaptı.

“Mücevher Kültürümüzü Dünyaya Tanıtmak İçin Çalışıyoruz”

Aylin Gözen, “Mücevherin tarih ve sanatla olan birleşiminden esinlenen Art for Jewellery’nin her geçen gün uluslararası değerli konuklarla büyümesini sağlamaktan çok mutluyuz. Sanatın, insana geniş ufuklar açması ve bir anlamda dünyayı algılama felsefesi olması nedeniyle, sadece mücevher tasarımında değil, pazarlamadan vitrine, markalaşmaya kadar ilham merkezi olmaya devam edeceğiz.  Bu sayede sektörün ihtiyacı olan katma değeri olan ürünler üretmek ve yüksek nitelikli içerik oluşturmak konusunda da destek olacağız. Ayrıca, 2009’daki ilk “Zaman Tüneli” sergisine ithafen, mücevherimizin tarihini M.Ö. 12.000’den başlayıp günümüze kadar anlatan “Mücevherin Zaman Tüneli”ile de dünyadaki ilk bulgulara sahip köklü tarihimizi tüm dünyada tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.

Öznur Yakın: “Tüm ziyaretçilerimize kültür ve sanatın mücevherle etkileşimini anlatmak için bu projeyi başlattık. Amacımız, sanat ve tasarımın estetik bakışı ile zanaatın içtenliği birleştirerek; tasarımın, sanatın ve sanatçıların mücevher sektörüne katkıda bulunmasını sağlamak. Bunu sağlarken dünyadaki ve ülkemizdeki tasarımcı ve sanatçılar arasında köprü oluşturmaya da devam edeceğiz. İlham almak için, alanda düzenlediğimiz sanat sergisini incelemeye tüm sektörümüzü davet ediyoruz” dedi.

Art for Jewellery’de; yabancı influencerlar’ın uluslararası panelleri, dünyanın en önemli trend tahmin firması WGSN’in yeni sezon trend tahminleri, Maison Yirmisekiz’in Kurucusu Nurdan Akgün, Heykel Sanatçısı Melis Buyruk, sanatçı Jochen Proehl, Dr. Meri Taksi Deveciyan, Av. Aydan Karagöz, Rabia Yetkin gibi panelistler ziyaretçilere sunum gerçekleştirdiler. Sanatçı Emre Namyeter’in eserlerinin de sergilendiği alanda eserler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Art for Jewellery’e katılan isimler arasında; Dünya Mücevherciler Konfederasyonu Başkanı Dr. Gaetano Cavalieri, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Burcu Hattat, Aslı Akyazıcı, Emre Namyeter,  Aysun yıldız, Gonca Arslan, Neslihan Delen, Sevda Türküsev, Sevinç İnanç Kılıç, Şükran Albayrak, Tuğba Turan Somer de vardı.