Vakıf Katılım web
Kültür Sanat Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.07.2024 17:00 Güncelleme: 21.07.2024 10:54

3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali devam ediyor

3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali birbirinden renkli etkinliklerle devam ediyor. Festivalde misafir grupların dans gösterilerinin ardından sahne alan Manuş Baba'nın şarkılarına binlerce Esenyurtlu hep bir ağızdan eşlik etti.
3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali devam ediyor

3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali birbirinden renkli etkinliklerle devam ediyor. Festivalde misafir grupların dans gösterilerinin ardından sahne alan Manuş Baba’nın şarkılarına binlerce Esenyurtlu hep bir ağızdan eşlik etti.

Esenyurt Belediyesinin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali’nin ikinci gününde Esenyurtlular sanata ve eğlenceye doydu. 35 ülkeden 500 müzisyen, dansçı ve zanaatkârın katıldığı festivalde misafir grupların dans gösterilerinin ardından sanatçı Manuş Baba sahne aldı.

Festivale katılan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Ayyıldız, sanatçıya günün anısına çiçek takdim ederek, “Kültürün, sanatın başkenti Esenyurt’ta hoş geldiniz. Kıymetli Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’in sizlere selamını getirdim” dedi.

Esenyurt’ta ilk konserini veren Manuş Baba, festivali düzenleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e ve kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek, “37. yaşıma burada giriyorum. Belki yüzlerce konser yaptık, bu akşam müthiş bir heyecanla buradayız. O güzel sesleriniz, alkışlarınız bize çok iyi geliyor. Esenyurt’taki ilk konserimiz ve sizlerin burada olması çok değerli. Bu gece adına size sonsuz minnet duyuyorum” diye konuştu.

Festival kapsamında geleneksel el sanatlarının gösterime sunulduğu Uluslararası Zanaatkârlar Sokağı’nda birbirinden çeşitli el emeği göz nuru sanat eserleri sergileniyor. Esenkent Akbatı AVM bahçesinde 11 uluslararası el sanatı ve 18 Anadolu el sanatının sergilendiği Zanaatkârlar Sokağı, 21 Temmuz Pazar gününe kadar 15.00 ile 23.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.