Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.09.2024 09:00 Güncelleme: 16.09.2024 09:02

24 ilde Siberağ-7 operasyonlarında 46 şahıs yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 24 ilde siber suçlardan arananlara yönelik yapılan "Siberağ-7" operasyonlarında 46 şahsın yakalandığını açıkladı.
24 ilde Siberağ-7 operasyonlarında 46 şahıs yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 24 ilde “Nitelikli dolandırıcılık, hırsızlık”, “futbol ve diğer spor müsabakalarında yasa dışı bahis”, “çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi” olmak üzere siber suçlardan arananlara yönelik yapılan “Siberağ-7” operasyonlarında şahsın yakalandığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Batman, Balıkesir, İzmir, Edirne, Isparta, Manisa, Siirt, Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Malatya, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Sivas ve Uşak’ta düzenlenen operasyonlara ilişkin bilgi veren Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Operasyonlarında; 0-5 yıldır aranmakta olan 38 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 7 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 1 şahıs yakalandı Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.”