Spor Kaynak: Hibya Haber Ajansı 27.03.2024 15:00 Güncelleme: 27.03.2024 17:13

2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları'nın İstanbul'da düzenleneceğini Saraçhane'deki belediye binasında düzenlenen basın toplantısında açıkladı.
2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye adına tarihi bir günün coşkusunu yaşadıklarını belirterek, Avrupalı sporcuların katılımıyla dört yılda bir gerçekleştirilen Avrupa Oyunları’na 2027’de İstanbul’un ev sahipliği yapacağını kamuoyuyla paylaştı.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri nezdindeki temasların kısa sürede sonuca ulaştığını belirten İmamoğlu, süreçle ilgili, “Tüm büyüklüğüne rağmen ve bugüne kadar 5 kere olimpiyat oyunlarına aday olmasına rağmen bugüne kadar çok branşlı bir spor etkinliğine ev sahipliği yapmamış İstanbul için çok önemli bir gelişme için çalıştık. Sonuçta kısa bir süre önce toplanan EOC yönetim kurulu, oybirliğiyle İstanbul’un 2027 Avrupa Oyunlarının ev sahibi kenti olduğunu resmi olarak bize bildirdi.”  ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, yerel seçimler nedeniyle resmi imza töreninin daha sonra yapılacağını kaydederek, “Universiade'dan Formula 1'e, Şampiyonlar Ligi Finalleri'nden Dünya Basketbol Şampiyonası’na kadar yüksek dikkat ve özen gerektiren sayısız spor organizasyonunu eksiksiz düzenleyebilen bir ülkeyiz. 2027 Avrupa Oyunları'nı el ele vererek, tarihin en iyisi olarak gerçekleştireceğimizden hiç şüphem yok” açıklamasında bulundu.

İstanbul’da düzenlenecek 2027 Avrupa Oyunları’nın binlerce yeni genç sporcunun sahalara adım atması için motivasyon kaynağı olacağını dile getiren İmamoğlu, “İstanbul 2027 Avrupa Oyunları ve başardığımız takdirde İstanbul 2036, etkisini sportif anlamda daha 20-30 yıl hissettirecek organizasyonlar olacak. 2005 Şampiyonlar Ligi Finali sayesinde bugün milyonlarca Liverpool taraftarı ve İngiliz sporsever için İstanbul bambaşka şeyler ifade ediyor. Düzenleyeceğimiz Avrupa Oyunlarının İstanbul turizmine de katkısı büyük olacak” diye konuştu.