Halkbank web
Ekonomi Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 06.05.2024 15:21

2024'ün İlk Çeyreğinde Dünyaya Değer Katmayı Sürdürdü

Schneider Electric, 2024 yılı 1. çeyrek dönemine ait sürdürülebilirlik performansını paylaştı.
2024'ün İlk Çeyreğinde Dünyaya Değer Katmayı Sürdürdü

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, Sürdürülebilirlik Etki (SSI) programının 2024 yılı ilk çeyrek dönem sonuçlarını paylaştı. Bu program ile şirket, tüm çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) boyutlarını kapsayan altı uzun vadeli taahhüdü ve 2021–2025 dönemi küresel sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında gelişimini ölçüyor.

 

Schneider Electric SSI skoru, 2024’ün ilk çeyreğinde 10 üzerinden 6.43’e ulaştı. Yıl sonu hedefleri olan 7.40 puana doğru güçlü bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Schneider Electric Sürdürülebilir Gelişimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Denoly; “Schneider Electric’te tüm faaliyetlerimizi sosyal ve çevresel ilerleme sağlama hedefiyle yürütüyoruz. Somut girişimler, anlamlı yenilikler ve ekosistem genelinde iş birlikleri ile ESG eylem planımızı kararlılıkla gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

 

2023 yılındaki başarılarını yılın ilk çeyreğinde de devam ettiren Schneider Electric, sürdürülebilir ambalajlama ve tedarik zinciri programlarında önemli bir ilerleme kaydetti. Bu dönemde şirketin sürdürülebilirlik odaklı çözümlerinden elde ettiği pay %74 oldu. En büyük 1.000 tedarikçisinin operasyonlarından kaynaklanan karbon emisyonları ise %28 oranında azaldı. Bu oran 2022’de %10’du. 

 

Ayrıca, enerjiye erişim ve enerji yönetiminde eğitim alanında küresel çaptaki çalışmalarını sürdürdü. Schneider Electric’in dünya genelinde girişimleri sayesinde 2021’den bu yana 48,2 milyon insan, temiz ve güvenilir elektriğe erişti ve 644.000’den fazla kişi, toplumlarının gelecekteki enerji ihtiyaçlarına cevap verebilmek için yeni beceriler öğrendi.

 

Aynı zamanda şirketin 100’ü aşkın ülkedeki faaliyetlerine liderlik eden ülke başkanları, başarıyla başlattıkları 200’den fazla girişimin ardından, yerel etki girişimlerini genişletmek üzere harekete geçti. Bu programlar, yerel toplulukları eğitim ve mentorluk, enerji güvenliği, çevresel eylem gibi alanlarda destekleyerek ve güçlendirerek toplumların sürdürülebilir büyümesine hizmet ediyor.