Kültür Sanat 08.12.2023 15:02

​1.Fethiye Film Festivali (FFF) başladı!

07-10 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Fethiye Film Festivali(FFF) 7 Aralık Perşembe sabahı saat 10:00'da düzenlenen açılış kokteyli ve basın toplantısı ile başladı.
​1.Fethiye Film Festivali (FFF) başladı!

07-10 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Fethiye Film Festivali(FFF) 7 Aralık Perşembe sabahı saat 10:00’da düzenlenen açılış kokteyli ve basın toplantısı ile başladı. Ulusal ve yerel medya mensuplarının katılımıyla gerçekleşen basın toplantısı ardından film gösterimlerinin yapılacağı Aksin Sinemaları’na geçildi. Belgesel, kurgu, animasyon ve deneysel türlerin tamamına Gösterim Seçkisi içinde yer veren FFF’in ilk gösterim filmi “Birlikte ve Yalnız” oldu.

Festivalin gösterim programında 30 kısa metrajlı film ile 4 uzun metrajlı film yer alıyor. Festival boyunca hergün saat 12 seansının ardından seans filmlerinden davet edilmiş yönetmenlerle, sinemada soru-cevap/söyleşi yapılıyor. Festivalin “Özel Gösterim” kuşağı içinde yer alan uzun metrajlı filmeler, Türkiye ve dünya film festivallerinde ses getirmiş, ödüller kazanmış filmleri de içeriyor. Yönetmenliğini Selcen Ergun’un yaptığı, başrolünde Merve Dizdar’ın boy gösterdiği “Kar ve Ayı”; uzun metraj belgesel formatında Türkiye ve dünyada ses getiren, yönetmenliğini Fırat Özeler’in yaptığı “Kavur” belgeseli; Çiğdem Sezgin’in yönetmenliğindeki, başrollerinde Fırat Tanış ve Tarık Papuççuoğlu’nun yer aldığı “Suna” ve Ceyhan Kandemir’in yönetmenliğini üstlendiği “Ruhun Lekesi” filmleri festivalin “Özel Gösterim” kuşağında sinemaseverlerle buluşacak uzun metrajlı filmler. Bu filmlerde “Kavur”, “Suna” ve “Ruhun Lekesi” filmlerinin yönetmenleri filmlerinin bitiminde izleyicisi ile sinemada buluşmak için sabırsızlanıyor.

Tüm film gösterimlerinin ve etkinliklerin ücretsiz olarak yapıldığı festival bünyesinde film gösterimlerinin yanında çeşitli konferans, panel ve söyleşiler de bulunuyor.

FFF bünyesinde Likya Sanat Yolu, Hipokampüs ve Lokal Coworking Space mekan sponsorları olarak, toplamda beş ayrı etkinliğe ev sahipliği yapıyorlar. Dr. Eda Arısoy’un “Sinemanın Büyüsü: Görüntü ve Ses imajların Ahengi”, Yalçın Savuran’ın “Sinemada Görme Biçimleri”, Önder Şengül’ün “İlk Filmimi Nasıl Çektim”, Efser Semizoğlu’nun moderatörlüğünde ve “Kavur” belgeselinin yönetmeni Fırat Özeler’in katılımıyla “Ustalara Saygı Kuşağı: Ömer Kavur Sineması Üzerine” ve Yüksel Aksu’nun “Likya’dan Karya’ya Sinemasal Yolculuk” etkinlikleri katılımcılarla yine ücretsiz olarak buluşuyor.

Fethiye Fotoğraf Ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD)’nin organizasyonuyla hayata geçen festivale Fethiye halkı, Fethiyeli turizmciler, acentalar, esnaf ve iş insanları büyük destek veriyor. Festival 2024 yılında uluslararası olmayı hedefliyor.

iletişim: