Sağlık Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 12.02.2024 10:26 Güncelleme: 12.02.2024 10:52

112 ve Umke çalıştayında gündem DEPREM

6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak değerlendirilen 11 şehrimizi etkileyen 50.000'den fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz deprem kuşağında bulunan ülkemizde acil afet durumlarında yapılması gerekenlere dikkat çekmek, önleyici tedbirler almak ve olası durumlarda toplumun farkındalığını geliştirerek sosyal sorumluluğunu pekiştirmek hedefleriyle Turkiyede bir ilk olarak 112 ve Umke çalıştayı gerçekleştirildi.
112 ve Umke çalıştayında gündem DEPREM

Sağlık Politikaları Ve Sağlığın Geliştirilmesi Derneği ve YENİ SENDİKA işbirliği ile İstanbul’da yupılan 112 ve Umke çalıştayının açılışını Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve ve Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı’nın yaptığı konuşmayla açıldı.

Akdağ yaptığı konuşmasında Türkiye’de tecrübenin aktarımı konusunda eksikliklerin var olduğunu ancak kurulan güçlü sağlık sistemi sayesinde birçok konuda ilerleme kaydedildiğini aktardı. Çalıştayın önemine vurgu yapan Akdağ, sonucun karar vericiler ile politika yapıcılara sorun ve çözüm önerileri açısından yol gösterici olacağını belirtti. Çalıştayın hayırlı olmasını dileyen Akdağ katılımcılara ve düzenleme heyetini tebrik ederek, teşekkür etti.

 

Türkiye112-umke çalıştayın da acil durumlarda vakaya ulaşma süresinden, vakaya müdühale edecek sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesine kadar toplam 12 oturumda 112 ve Umke’nin  haritası çıkararak sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

 

Sağlık Politikaları Ve Sağlığın Geliştirilmesi Derneği Genel Başkanı Musa Akan’ın başkanlığında düzenlenen çalıştaya YENİ SENDİKA Genel başkanı Metin Memiş, Prof. Dr. İbrahim İkizceli, Prof. Dr. Haydar Sur, Prof. Dr. Vefik Arıca, Prof. Dr. Ali Kocataş, Prof. Dr. Gülten Kaplan’ın yanı sıra çoksayıda akademisyen ve alanında uzman kişilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çalıştay sonucunun bir kitap haline getirilerek günümüz sağlık politikalarına ışık tutan ve yol gösterici bir çalışma olması amaç edinildi. Çalıştay sonuç kitabının alanı ile ilgili tüm ilgililere ulaştırılmasının sağlanması ile sahadaki sorunları ve çözüm önerilerini iletmenin faydalı olacağı konusunda gerekli çalışmalar yapıldı.